Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'a Hukuk Fakültesi Müjdesi..

Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Kampüsü'nün büyütülmesi ve Türkiye'nin ihtiyacı olan bölümlerin açılması hayali gerçek mi oluyor.

Gündem   A+a-

 
İskenderun’a Hukuk Fakültesi Müjdesi..
 
Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Kampüsü’nün büyütülmesi ve Türkiye’nin ihtiyacı olan bölümlerin açılması hayali gerçek mi oluyor.
MKÜ Rektörü Profesör Doktor Hüsnü Salih Güder’den gelen müjde yakında netleşeceği benziyor.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, üniversite bünyesine yeni bölümler katmaya devam edeceklerini belirterek İskenderun’a bir Hukuk Fakültesi kazandırma çabalarının olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. H. Salih Güder, üniversite olarak İskenderun’da bir hukuk fakültesi kurma talebiyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek “Değerli İskenderunlular ısrarla bunu söylüyorlar. Biz de hukuk fakültesini kurmayı arzu ediyoruz. İskenderun’da olabilir mi, dediler evet olabilir dedik” dedi.
Bugün Türkiye’de insanların ve hizmet alanlarının çeşitliliği arttıkça, bilişim sektörü, bilişim hukuku gibi çok özel alanlarda hukukçu ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Rektör Güder “Mesela; uluslar arası (transit) taşımacılıkla ilgili gerçekten önemli avukatlık hizmetlerine ihtiyacımız var, sınır ili olmamız münasebetiyle. İnsani gerekçelerle buraya sığınmış olan kişilerle, onlara siyasal, sosyal statüleriyle, onların Türk vatandaşlarıyla yaşamış oldukları bir takım takışmalar, çekişmeler veya bir takım suçlarla ilgili çok çeşitli ihtiyaçlarımız var. Başka ülke vatandaşlarıyla yaşanacak bu tür sıkıntılarda, uluslar arası hukuku, yabancı dile hakim avukatlara, yani hukukun her alanındaki insan kaynağına önemli bir şekilde ihtiyacımız var” diye konuştu.
Mustafa Yazıcı İskenderun Konservatuarı öğretim kadrosunu da çeşitlendirdiklerini kaydeden Rektör Güder “Ukraynalı yeni bir eşlikçi piyano uzmanı arkadaşımızı aramıza kattık. Gerçekten zenginleşen bir konservatuar kadromuz var. çok kaliteli bir müzik eğitim yapılmaya başlandı, önümüzdeki günlerde imkanlarımızı ve hocalarımızı konservatuarda tanıtmayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Güder, Hatay’ın sahip olduğu din ve mezhep çeşitliliğine insanların doğru ve sağlıklı bir şekilde, hurafelerden arındırılmış, bilimsel bilgiye dayalı bir din bilgisinin olabilmesinin ancak o alanda insan kaynaklarının yetiştirilmesiyle mümkün olacağının uygun olarak ilahiyat fakültesi kurulması talebiyle karşı karşıya olduklarının altını çizdi.
Rektör Güder, kendi kurullarında yakın bir zamanda bunu ele alacaklarını sözlerine ekleyerek üniversite senatosunun buna uygunluk kararını YÖK başkanlığına, oradan da Bakanlığa ileterek yasalaşmasını sağlayacaklarını açıkladı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş