Skip Navigation Links

Hedef 300 bin çocuk

Dr. Yeter “İskenderun’da 300 bin çocuğu aşılamayı hedefliyoruz”

Sağlık   A+a-

 
   İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Volkan Yeter ve ekibi kentin birçok noktasında aşılamaya katılarak çocukların gerekli aşılamasının yapılmasını sağladı.
 
  Konarlı Sağlık Ocağında yapılan aşılamaya katılan Dr. Volkan Yeter, Hatay genelinde olduğu gibi İskenderun’da da 18-24 Kasım tarihleri arasında 0-59 ay ve 5 yaşın altındaki tüm çocuklara çocuk felcini önleme adına aşılama kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Yeter, “Aşılama kampanyasında İskenderun’da 30.000 çocuğu aşılamayı hedefliyoruz. Bu aşı çocuk felci hastalığını önlemeye yönelik bağışıklık sağlayan ve hastalığa yakalanmayı engelleyen bir aşıdır. Aşı hiçbir alerjik durumu ve yan etkisi olmayan ağızdan aşılama yoluyla verilen bir aşıdır. Çocuk felci hastalığı tedavisi ve geri dönüşümü olmayan bir hastalıktır. Çocuk felcine yakalanmamanın tek yolu aşılamaktır. Aşılama yüzde 95 koruyucudur. Bu hastalık çocuklarda daha çok görülmekle beraber her yaşta görülebilir. İleri yaşlarda ölüm oranı yüzde 50 olan bir hastalıktır. 100 çocuktan ikisini sakat bırakan bir hastalıktır. 2000 yılından bu yana ülkemizde çocuk felci görünmemektedir.
   Son yaşanan olaylar neticesinde Dünya Sağlık Örgütü bu aşıyı önlem amaçlı yapılması kararını aldı. Bu nedenle anne ve babalar çocuklarının çocuk felci hastalığına tutulmalarını önlemek amacı ile bu aşılamayı yaptırsınlar. Toplum Sağlığı Merkezi olarak buradan ailelere sesleniyorum lütfen kampanyamıza katılım sağlayın. Aileler
 
   Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlık Merkezleri, hastaneler, özel hastanelerine gelerek de bu aşıyı
 
 
  Yaptırabilirler” diyerek uyarılarda bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet