Skip Navigation Links

Öztürk Paşa'dan tarihi düzeltme

39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, yaptırmış olduğu araştırma ile tarihi bir yanlışın düzeltilmesini sağlıyor.

Gündem   A+a-

Hatay tarihinde General Şükrü KANATLI’nın çok özel bir yeri vardır. Hatta düzeltiyoruz, General Şükrü KANADLI. Yani Türk tarihinde önemli bir yeri bulunan General Şükrü KANATLI’nın bizim bildiğimiz soy ismi nüfus kayıtlarında ‘KANADLI’ olarak geçiyor. Bu bilgiyi nasıl mı edindik? 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk’ün belgelere dayanan araştırması sonucunda.

Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk; 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tarih Araştırma Grubu tarafından General Şükrü Kanadlı’nın öz geçmişi ile ilgili yapılan araştırmalarda General Şükrü Kanadlı’nın el yazısı ile yazdığı yazılar, gönderdiği resimler ve vukuatlı nüfus cüzdan suretinin incelenmesi neticesinde, soyadının ‘Kanatlı’ değil, ‘Kanadlı’ olduğunun tespit edildiğini vurguluyor. Hatta Tuğgeneral Öztürk, General Şükrü Kanadlı’nın el yazısı örneği ile vukuatlı nüfus kayıt örneğini de yapılan araştırmalara dayanak olarak ortaya koyuyor.
39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, yaptırmış olduğu araştırma ile tarihi bir yanlışın düzeltilmesini sağlıyor. Konuya ilişkin Tuğgeneral Gürsel Öztürk imzasını taşıyan yazıda şu ifadelere yer veriliyor:
“39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tarih Araştırma Grubu’nca 05 Temmuz 1939 tarihinde Hatay’a ilk giren birlik olan 39’uncu Dağ Tugayı 48’inci Takviyeli Dağ Alayı Komutanı General Şükrü Kanadlı’ya ait biyografi çalışmaları devam etmektedir. General Şükrü Kanadlı’nın rütbesi, adı ve soyadının; tüm resmi yazışmalarda ve kendisinin isminin verildiği bütün resmi veya özel kurum, kuruluşlar ile askeri tesislerde ‘General Şükrü Kanatlı’ olarak yazıldığı görülmüştür. 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Tarih Araştırma Grubu tarafından General Şükrü Kanadlı’nın öz geçmişi ile ilgili yapılan araştırmalarda kendisine ait EK’te sunulan, el yazısı ile yazdığı yazılar, gönderdiği resimler ve vukuatlı nüfus cüzdan suretinin incelenmesi neticesinde, soyadının ‘Kanatlı’ değil, ‘Kanadlı’ olduğu tespit edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, cemiyet, vakıf olarak faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri tarafından yapılacak yazışma ve yayımlarda ‘General Şükrü Kanatlı’ yerine düzeltilmiş ve doğru hali olan ‘General Şükrü Kanadlı’ ibaresinin kullanılması, adının verildiği okul, cadde, sokak, park ve buna benzer tesis ya da bina isimlerinin ‘General Şükrü Kanadlı’ olarak düzeltilmesi gerekmektedir.”
Evet.. Tarihi yanlış Gürsel Paşa’nın yaptırdığı araştırma sonrasında gün yüzüne çıktı.
39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, tarihi değerlere sahip çıkmanın yanında tarihi yanlışları da araştırıp, bilgi ve belgelere dayandırarak düzeltiyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet