Skip Navigation Links

Türk metal aşure dağıtıp dua aldı...

Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi tarafından bugün cuma namazına müteakip İsdemir işçisine dağıtılan Aşure işçiler arasında memnuniyetle karşılan

Yaşam   A+a-

 
   TÜRK METAL AŞURE DAĞITIP DUA ALDI
 
   Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesi tarafından bugün cuma namazına müteakip İsdemir işçisine dağıtılan Aşure işçiler arasında memnuniyetle karşılandı.
 
   Türk Metal genel başkan yardımcısı Mesut GEZER'in yanısıra sendika yöneticileri ve İsdemir Genel Müdürü Recep ÖZHAN'da Aşure dağıtımına katılarak aşurenin anlam ve önemi üzerine konuştular.
 
   Genel Müdür Recep ÖZHAN'ın Metin ÖNDE ve Mesut GEZER ile sıcak ve samimi sohbeti gözlerden kaçmadı.
 
   Yavuz GÖKÇE de işçilere kendi eliyle aşure dağıttı.
   Recep ÖZHAN Muharrem ayının çok önemli bir ay olduğunu hatırlarak günün anlam ve önemi üzerine şunları söyledi;
 
   Muharrem ayının onuncu günü Aşûre günüdür. Muharrem ayı,rn Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birincirn günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir.
 
   Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşûre gecesidir. Allahü teâlâ, birçok rnduaları Aşûre günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul rnolması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın rnkarnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i rnİdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un oğlu Hazret-i rnYusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün rnhastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-irn İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre rngünü oldu. Ne mutlu ki bu günü her yıl hatırlayıp kutlayana. Dağıtanında emeğini koyup hazırlayanında ellerine sağlı çok güzel olmuş dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet