Skip Navigation Links

Meclisten Çıkan 5 Yıldızlı Karar Mutlu Etti..

İskenderun'da AHM İnşaat'a ait 5 yıldızlı yatırımın yapılacağı alanla ilgili konunun görüşüldüğü 06.12.2011 tarihli belediye meclis toplantısı özlenen

Gündem   A+a-

 
 
İskenderun’da AHM İnşaat’a ait 5 yıldızlı yatırımın yapılacağı alanla ilgili konunun görüşüldüğü 06.12.2011 tarihli belediye meclis toplantısı özlenen birlik ve beraberlik ruhuyla olumlu bir havada geçti.
Ali Tekten, Hasan Yıldırım ile Mahir Taner’in birlikte kurdukları AHM İnşaat’ın 5 yıldızlı yatırım için gerekli meclis kararı, Mimar Ercüment Kimyon’un red oyu ve de Mustafa Özen’le Uğur Fırat’ın çekimser oylarına rağmen, ortak düşüncelerle olumlu karşılanarak oy çokluğuyla geçti.
İskenderun Belediye Meclisi ilk kez oy birliği sayılacak kadar bir üstünlükle bir İskenderun’da yapılacak bir yatırımla ilgili kararın altına imza atmış oldu.
Belediye Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmayla takdir toplayan AK Partili Meclis Üyesi Doğan Erten, İskenderun’un çıkarları söz konusu olduğunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, memleket sevdasını bir kez daha ortaya koydu.
 
 
İskenderun Belediye Meclis Üyesi Mimar Ercüment Kimyon her zaman olduğu gibi olumlu düşüncelere sahip olsa da yine eleştirel bir mantıkla yaklaşarak aleyhte bir konuşma yaptı. Belediye Meclis Üyelerinin de tepki gösterdiği Ercüment Kimyon’un konuşması şöyle: “Bir plan değişikliği yapılıyor, 52800 m2 lik bir alan. Herkes 5 yıldızlı bir otel istiyor. Otel için alan çok da yanlış değil, yapılabilir. Ancak, plana turizm alanı olarak işlenmesinde tarar var. ancak yapılması gereken başka şeyler de var. Bu alana bir yandan revizyon imar planı yapacağız diyeceğiz, plan değişikliğini önümüze getireceksiniz. Diğer bir sorun daha var; geçmiş dönem de Ağır Bakım’dan, Kirmit Petrol’e gelen alana kadarki bölge, yaklaşık 300-400 dönümlük bir arazi bu bölge, burada 1/5000 ölçekli bir nazım imar değişikliği planı yapıldı. Bu plana dayanarak ağır bakımın karşısında özel şahısa ait olan alanın 1/1000 liği uygulamalı imar planı aynı gün geçti. Geri kalan alan, yaklaşık 300 dönümlük bu alanın ne yazık ki 1/1000 mevcut imar planı ile 1/5000 lik arasında çelişkili vaziyette uzun süredir bu şekilde atıl duruyor. Bu idarenin niyeti ile alakalı bir iş. Bu işi yapanlar sizin de değişiminiz le ‘Cin fikirli’, imar da cin fikir ile balık avlıyorlar. Tek tek balık avlayacaklar burada. Gelenin tadilatını yapacağız diyecekler. Bu işler böyle gitmez. Planlama anlayışını bir defa doğru oturtmamız lazım. 2004 seçimlerinden sonra Mimarlar Odası’na bir dilekçem vardır o dönemki belediyenin meslek odalarından kente yapılacak yatırımlar konusunda öneri istemişti. Ben, kentin Adana girişi, İskenderun-Arsuz bölgesinin döküntü-yıkıntı alanlarından çıkartılıp, kentin girişin de estetik değerleri de olan bir yapılaşmanın önünün açılmasını öneren insanlardanım. Ben bu yıkıntı-döküntü alanları kent yaşamına kazandıralım. Ancak böyle bir parselin içinden, ortasından bir parça alarak yaparsak bunun adı planlama olmaz. Bu bir zamanlar halkımız plan değil pilav istiyor düşüncesiyle yapılmış bir şeydir. Ağır bakımın karşısındaki yer emsal 2 verilmiş, buraya 2,5 verilmesi gerek. Ben emsale takılmayan diye yazı yazan arkadaşları da kutluyorum. Ben emsale de takılmam. Fakat biz Ağır Bakım’dan Kocabaş Petrole kadar tek bir emsal adı altında vermemiz lazım. Emsalin hepsine 3,5 verelim bu işten çıkalım. 1/5000 liğe uygun 1000 lik yapalım, bir ay sonra yapalım ama sağlıklı yapalım. Hatta E-5’in ön tarafını komple oteller bölgesine yarayacak turizm alanına işleyelim. Basın 10 gündür belediye meclis üyelerini baskı altında tutmak için yaygara yapıyor. Onlara da saygım var, onlar da istiyor bu kente bir vizyon olsun. Ben de istiyorum. Bunu turizm alanı olarak işleyelim, ticaret alanı olmaktan çıkaralım” dedi.
MHP Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır’a seslenen ve AK Parti grubu adına konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Doğan Erten: “Onun için bekara karı boşamak kolaydır. Her zaman, her mecliste şunu kaldıralım bunu kaldıralım, yatırımcının önünü açalım ama onu da oradan kaldıralım gibi laflar eder durur, kendisi için her şey kolaydır. Çöp fabrikası bir günde kuruluyor, su 10 saniyede getiriliyor bunlar olağan şeyler. Bunları dile getirdiği zaman ben gülüp geçiyorum kendisine. Meclis üyesi arkadaşlarım adı geçen tarafların turizm bölgesi ilan edelim diyor. Bugüne kadar İskenderun hep analık çocuğu, hiçbir yatırım yapılmıyor, hiçbir otel de yapılmıyor. Evet yatırım yapılmıyor, otel de yapılmıyor. Nereye elimizi atsak hep önümüze mahkeme çıkıyor kapanıp gidiyor. Biz AK Parti grubu olarak yatırımcının her zaman yanındayız, bunu defalarca söyledik. Burada otelin yapılıp yapılmayacağı müteahhidin kendi vicdanına kalmıştır. İstediğiniz kadar taahhüt alın, komisyon üyelerinin raporlarına geçsin, istediğiniz kadar ticari alandan turizm alanına çevirin ki mümkün değildir. Biz AK Parti grubu olarak şu karara vardık; Yatırımcının reklamcısı değiliz, yatırımcının yaptıklarının yapacaklarına teminatı olarak düşünüyoruz. Burada bir otel yapılması için, memlekete 5 yıldızlı bir oteli kazandıracağına inanıyoruz. Kendisini de destekliyoruz” dedi.
 
CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Kamil Turan: Yakında bir revizyon imar planı ihalesi de sonuçlanacak. Karahüseyinli bölgesinde ki imar planı da yapılacak. Tabi basın uzun zamandır imar değişikliğini gündeme getiriyor onlara da teşekkür ediyoruz. Yatırımcı demek ki bir sıkıntı duyuyor, bu sıkıntısını paylaşıyor. Şimdi diyorlar imar revizyon planı var bekleyebilir. Nitelikli yapılar geldiği zaman Otel gibi, hastane gibi İskenderun lehine ve kitlesel olacak yapılar geldiği zaman bunların beklemesi anlamlı değildir. Çünkü imar revizyon planı yapıldıktan sonra da bunlar gelebilir. Biz hangi ölçekte nasıl bir yapı ve yatırım geleceğini, nasıl bir değişiklik olacağını bilemeyiz. Bunun en belirgin örneği Karahüseyinli de yaptığımız tadilattır. 2 ayrı parçanın birleştirilmesidir. Bunu hiçbir zaman biz tahmin edemeyiz. Bunun yanında otel, hastane gibi konular geldiği zaman kent yararına bunlarında bu mecliste çok iyi değerlendirilmesi lazım. Bunların hepsi İskenderun’un menfaatinedir. Bugün 20-30 Milyon dolarlık yatırımlarla 500-600 kişi istihdam kazanacaktır. Bunu aynı şekilde bir fabrika yapamaz. Kentinin kazancı ön plandadır, kaybı hiç düşünülmemelidir. Göründüğü üzerede de imar artışı da yoktur.
 
DP Belediye Meclis Üyesi Ali Kılıç Çirkin ise: “Bizden imar değişikliği talebinde bulunmaktalar. Otel şu bu yapacak kelimesi yok zaten, olması da mümkün değildir. Biz burada arkadaşların iyi niyetlerine, burada otel yapacağız demesi çok iyi bir şeydir. Onun için biz bu imar değişikliğine evet diyoruz” dedi.
Konu ile son olarak konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek: “Daha önce ki dönemde ki eski Belediye başkanı Hasan İnsan Bey dahil tüm belediye başkanlarının seçim önerilerinde “Gelince derhal imar değişikliği yapacağız” lafı var. Bu bize nasip olmuştur. Su getireceğiz diye söz verilmiş. Bu bize nasip olmuş. Yatırımcıya mutlaka yol vermek lazım arkadaşlar. Bu meclis kentte hizmet meclisidir.
Gelelim Hilton’un önüne, biz Hilton Otelinin önünü arkasını düşünmedik ki, orada ki dolgu alanının peyzaj çalışmasını MKÜ Doçentleriyle bizim mimarlarla çevrecilerle birlikte aylardır yapmaya başladık. Böyle bir alanda son derece şık, son derece lüks, İskenderunlu’ya laik cam çelik konstrüksiyon, dolgu alanının en geniş yeri neresiyse vatandaşın yürüyüş alanını da işgal etmemek kaydıyla orasını bulmuşlar. Orası da Hilton’un önüne gelmiş. Bence Hilton yapılırsa orası Hilton Otelinin lehine bir şeydir.
Antakya şuanda 6’ncı 5 Yıldızlı otelini yapmaya çalışıyor. Buraya gelen işadamları ya Antakya’ya gidiyor yada Adana’ya gidiyor. Bizde diyoruz ki bizde neden 2. sınıf üvey evlat muamelesi görüyoruz. Kendimizi üvey görüyoruz. Burada 5 yıldızlı bir otele ihtiyaç olduğuna burada ki herkes bence hemfikirdir. 2 tanesi mahkemede bu 3.sü, yatırımcı arkadaş geldi ben hiçbir bağış filan istemiyorum. Fakat kendisine söyledim, buraya herkes 5 yıldızlı otel beklentisi içinde, onun için bu tadilatı yapıyoruz. Kendisine dedim eğer buraya 5 yıldızlı otel yapmasan, tekrar iptal ederiz” şeklinde konuştu.
 


Belediye Meclisi Otel İmarı ile 8gunhaber
Belediye Meclisi Otel İmarı (2) ile 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet