Skip Navigation Links

Dörtyol Belediye İtfaiye Ekiplerinden Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı

Dörtyol Belediye İtfaiye Müdürlüğü dün gerçeğini aratmayacak bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatın Dörtyol'un en uç, üç ayrı noktasında üç g

Gündem   A+a-

Dörtyol Belediye İtfaiye Ekiplerinden Gerçeği Aratmayan Yangın Tatbikatı

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Dörtyol Belediye İtfaiye Müdürlüğü dün gerçeğini aratmayacak bir yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikatın Dörtyol’un en uç, üç ayrı noktasında üç gün süreceği ifade edildi.
Tatbikat dün sabah Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Yalçın, İtfaiye Müdürü Mehmet Türker ve basın kuruluşları temsilcilerinin İtfaiye Ekiplerinden habersiz olarak Deniz sahili Öğme İş Tatil Sitesinin güney tarafına giderek orada bir kontrollü yangın çıkartmaları ve 110 Yangın İhbar Hattını aramalarıyla başladı. Dörtyol İtfaiye Merkezine 8 km mesafede olan alana yangına müdahale ekiplerinin ulaşması 7 dakika sürdü. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesi ise saniyelerle ölçülecek kadar kısa bir sürede gerçekleşti. Tatbikat sonrasında bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Yalçın; “İtfaiyemiz bünyesinde 2 adet İtfaiye Arasözü hizmet vermektedir. Bunlardan bir tanesi 8 ton, diğeri ise 6 ton su taşıma kapasitesine sahip olup bunların yanı sıra bir de 22 tonluk su takviye aracımız mevcuttur.

 

24 adet itfaiye görevlimiz üç ayrı vardiya olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir” dedi. Dörtyol Belediye İtfaiye Müdürü Mehmet Türker’de yaptığı açıklamada tatbikatların zaman zaman devam edeceğini belirterek; “Bu gün sizlerinde şahit olduğu gibi itfaiye ekiplerimizden habersiz olarak bulunduğumuz mıntıkada kontrollü bir yangın çıkartarak ekiplerimizin olay yerine ne kadar sürede intikal ettiklerini, müdahalelere hazır olup olmadıklarını birlikte gördük. Başarılı bir tatbikat gerçekleştirildi. İlçemizin en uzak iki ayrı noktasında da aynı tatbikatı önümüzdeki günlerde yine ekiplerimizden habersiz olarak gerçekleştireceğiz. Mesai mefhumu gözetmeksizin tüm personelimiz 24 saat kesintisiz hizmet vermekte ve her türlü fedakârlığı göğüslemektedir.” dedi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet