Skip Navigation Links

2023’e DoğruMustafa Kemal Üniversitesi

2023’e Doğru Mustafa Kemal Üniversitesi Vizyon 2023 Projesi

Gündem   A+a-

 2023’e DoğruMustafa Kemal Üniversitesi

 

 

Vizyon 2023 Düzenleme Kurulu’nun koordinasyonunda ve“MKÜ Vizyon 2023” parolası doğrultusunda yapılacakolan çalıştay ve etkinlikler sürecinin ilk adımı 8 Ağustos’ta Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda Rektör Güder’in de yer aldığı bilgilendirme toplantısına 54 öğretim üyesinin katılımı ile atılmıştı.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, bu toplantıda ülkelerin sürdürülebilir gelişme süreçlerinde yaptıkları planlı çalışmalara değinerek, ülkemizde 2000’li yıllarda ivme kazanan “TÜBİTAK Vizyon 2023 Bilim ve Teknoloji Politikalarını”, MKÜ Vizyon 2023 çalışmalarına temel olan felsefeyi ve üniversitemizin tüm faaliyetlerinde yapılacak çalışmaların ülkenin 2023 vizyonuyla uyum içinde devam ettirilmesi çerçevesindeki konuları aktarmıştı.

MKÜ Vizyon 2023 projesi, ilk aşamada üniversitenin tüm faaliyetlerinde hedefler ve çıktılar yönünden, ülke ve dünya gerçekleri ile paralel niteliklerde odaklı çalışmalar üretmesi bakımından, toplumsal hizmet uygulamalarının da kalite ve standartlarının iyileştirilmesi ile çeşitliliğinin planlanması yönünden yapılacak çalışma, araştırma ve çalıştaylar bütünü olarak planlanmıştı.

 

Bu doğrultuda işleyen süreçteki ikinci adım olan Çalıştay, 14 Kasım 2013 Perşembe günü, MKÜ Veteriner Fakültesi Kafeteryasında,ilk aşamada alanlarında görevlendirilmiş olan 58 uzman öğretim üyesinin katılımı ilegerçekleşecek. Çalıştay süresince, “Bilim ve Teknoloji” “Eğitim” ve “Hizmet” ana başlıkları altında odak grup görüşmeleriyle irdelenecek olan konular, Mustafa Kemal Üniversitesi’nin 2023’e doğru ilerlerken takip edeceği yol haritasına yön verecek.

MKÜ Vizyon 2023 Projesi kapsamında yapılacak olan diğer çalışma, anket ve Üniversite personeli ve dış paydaşlar kapsamına yayılan geniş katılımlı çalıştaylar, demokratik bir süreçle MKÜ 2023’ün fotoğrafını çekerek üniversiteningelecekte nerede olması gerektiğini belirleyecek.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet