Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ı heyecanlandıran proje:AHM PORT CITY

AHM Port City 5 Yıldızlı Otel ve Rezidans projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ekonomi   A+a-


AHM PORT CITY BASINA TANITILDI 8gunhaber by 8gunhaber

   AHM Port City 5 Yıldızlı Otel ve Rezidans projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. İskenderun’un çehresini baştan sona değiştiren bir projeye imza atan AHM Port City, kentte ilk defa Profesyonel ve Resmi Site Yönetimi ve sorunsuz bir yaşam dönemi başlatıyor.
 
  AHM Port City Ortakları Ali Tekten, Mahir Taner ve Hasan Yıldırım, projenin mimarlarıyla birlikte basının karşısına çıktı.
 
  AHM Port City 5 yıldızlı otel ve rezidans projesinin tanıtım toplantısına Boğaziçi Üniversitesi Geoteknik Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Erol Gürler, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Mustafa Düzgün, Geoteknik Mühendisi Sami Gültekin, ELC Müşavirlik ve Mühendislik A.Ş yetkilileri, Mimar Ahmet Başar, İnşaat Mühendisi Aziz Baburhan, İnşaat Mühendisi Tevfik Yıldız, Jeofizik Mühendisi Mehmet İnce, Elektrik Mühendisi Erdal Öncel, İç Mimar Çağrı Aytaş, Harita Mühendisi Suphi Özay, Turhaner Yapı ve Denetim Şirketi yetkilisi Habib Turhaner katıldı.
 

 
 
  İskenderun’da yaşama farklı bir renk katacak projenin tanıtım toplantısında konuşan Proje mimarı Ahmet Başar, bu projede tüm ayrıntıların detaylarıyla düşünüldüğünü söyledi. Konfor ve rahatlık bakımından örnek gösterilebilecek bir proje ile İskenderunluların buluşacağını kaydeden Başar, AHM Port City ile İskenderun’un yıldızının daha da parlayacağını kaydetti.
Tanıtım toplantısına katılan Boğaziçi Üniversitesi Geoteknik Ana Bilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Erol Gürler ise, ortaya güzel bir eserin bırakıldığını vurguladı. Herkesin bu projeye sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Prof Dr. Gürler, projede kullanılacak kazıklı sistemi ilk kez tanıtan AHM Port City yetkililerine teşekkür etti.
 
 
  Geoteknik Mühendisi Sami Gültekin de AHM Port City yetkililerinin İskenderun’da devasa bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. 5 Yıldızlı otel ve rezidans projesinin son derece kapsamlı ve İskenderun’un güzelliğine yakışır nitelikte olduğunu kaydeden Gültekin, farklılığı ve özelliği ile AHM Port City’de aranan tüm şıklık, konfor ve tasarımın var olduğunu dile getirdi.
 
  AHM Port City ortaklarından Ali Tekten ise, otel ruhsatının İskenderun Belediyesi’nden geçtiğimiz Mayıs ayında alındığını, belediyenin önemli katkıları olduğunu ifade etti. Otelin 3564 m2 üzerine inşa edileceğini vurgulayan Tekten, “Otelimiz ayrıca, 25.979 m2 inşaat alanından oluşuyor. Otelde 135 standart oda 16 suit oda, 1 kral dairesi, olmak üzere toplam 152 oda bulunuyor. 5 yıldızlı otelin 10 metre altında -2 bodrum ve -1 bodrum katlarında 800 kişilik düğün veya konferans salonu, 3x200 kişilik çok amaçlı toplantı salonları girişinde 640 m2 fuaye salonu sinema salonu toplantı salonu, çok amaçlı salon, mutfak, sığınak, hamamlar, masaj salonları buhar odaları ve fitness yapılacaktır. Zemin katta 5 adet VIP mağaza VIP mağazalar üzerinde otelin sağında havuz başı 1000 kişilik düğün salonu, otelin solunda 1000 kişilik düğün salonu projelendirilmiştir. İskenderun’da ilk defa Profesyonel Resmi Site Yönetimi ve Sorunsuz Yaşam dönemi AHM Port City’de başlamıştır” dedi. Tekten Projenin maliyetinin 100 milyon dolar olduğunu ve 3 yıl sonra biteceğini kaydetti.
 

 
 
 
 
 

Hatay'ı heyecanlandıran proje:AHM PORT CITY videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar