Skip Navigation Links

iki ayrı mahalleye iki ayrı semt pazarı

Saraykent Mahallesi ve 3.Etap Toki Bölgesi’nde Semt Pazarları Oluşturuldu

Yaşam   A+a-

 
   Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşların alışverişi yapabilmeleri amacıyla iki ayrı mahallede iki ayrı semt pazarı kurulduğu ifade edildi.
 
   Antakya Belediyesi, mahalle sakinlerine kolaylık sağlanması amacıyla Saraykent Mahallesi’nde ve 3.Etap TOKİ civarında ayrı ayrı semt pazarı oluşturulması için Belediye Zabıta Müdürlüğü vasıtasıyla gerekli desteği ve düzeni sağladı.
 
   Antakya Belediyesi yetkilileri, her hafta Pazartesi gününü Saraykent Mahallesi 12 No’lu Sağlık Ocağı’nın karşısında bulunan boş arazide Pazar yeri olarak mahalle halkına ve pazarcı esnafına tahsis ederken, yine son yıllarda yoğun bir yerleşim bölgesi olan yeni adliye binası çevresinde bulunan TOKİ sakinleri içinde her hafta Pazar günleri yeni Semt Pazarı yeri olarak kullanılması için yer tahsis etti. Oluşturulan yeni semt pazarlarının mahalle sakinlerine ve hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Savaş, özellikle Saraykent Mahallesi’nde kurulan Pazar yerinin yeri konusunda değerlendirmelerde bulundu. Pazar yerinin daha önce gecekondu bölgesi olduğunu ve bir şahıs tarafından insanlara parsellenerek ev yapmaları için satıldığını hatırlatan Başkan Savaş “Biz buradaki hemşehrilerimizin mağdur olmaması için kamulaştırma bedellerini ödeyerek dere kenarında olan ve insan hayatını tehdit eden bu bölgeyi şehrimize kazandırdık. Burada yer alan 12 gecekonduyu bedellerini ödeyerek ve hemşehrilerimizi mağdur etmeyerek yıktık. Bu alanı düzenleyerek mahalle sakinlerimizin ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunduk.” dedi.
 
   Antakya Belediyesi yaptığı semt pazarı uygulamalarıyla mahalle ve çevre sakinlerinin takdirini topladı.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet