Skip Navigation Links

Roketatarlı saldırı: 7 Asker Şehit Oldu

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 asker şehit oldu, 1'i ağır 8 asker de yar

Gündem   A+a-

7f-7f4fb3f77f28&kid=12&sno=1">Hatay'ın İskenderun ilçesinde Modern Evler Mahallesi'ndeki Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na gece 00.30 sıralarında TEM Otoyolu'ndan roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 asker şehit oldu 11 asker yaralandı.

Amanos dağı eteklerinde, Modernevler Mahallesi sınırlarında bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na gece 00.30 sıralarında teröristler tarafından TEM Otoyolu'ndan roketatarlı saldırı düzenlendi.

Roketli saldırının ardından teröristler askeri birliği yaylım ateşine tuttu. Teröristlere askeri birlikten karşılık verince yaklaşık 15 dakika çatışma yaşandı . Çatışmada Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol Kaplan, Serhat Aslan Ümit Akbulut ve ismi henüz açıklanmayan bir er dahil altı asker şehit oldu, Mehmet Aynur,Osman Toplu, Siyamet Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çağırtüre ile ismi öğrenilemeyen bazı askerler yaralandı.

Yaralanan askerler ilk olarak Deniz Hastanesi'ne, ardından da İskenderun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, İskenderun Deniz Hastanesi önünde Mehmetçiğe kan vermek için uzun bir kuyruk oluştu. Çelik yelek giyen polis güçleri, panzerlerle Deniz İkmal Destek Komutanlığı etrafında güvenlik önlemlerini artırdı.

Saldırıyı kınayan bir grup ise BDP İskenderun ilçe teşkilatına saldırdı. Hastane önünde gergin anların yaşandığı olayda polisin olay sonrası BDP binası önünde güvenlik önlemi almasına tepki gösteren bir grup, taşlarla parti binasına saldırarak camları kırdı.

Polisin müdahale ettiği olayda bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Polis gurubu sakinleştirmek için uzun süre uğraştı.

Öte yandan şehit 6 askerin cenazeleri ambulanslarla İskenderun Deniz Er Eğitim alayı Deniz Askeri Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı askerlerin Askeri uçakla Hatay havaalanından Ankara GATA'ya sevk edilmeleri bekleniyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, İskenderun ilçesinde, Deniz İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristlerce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 6 askerin şehit olduğunu, 7 askerin de yaralandığını bildirdi.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, 30 Mayıs Pazar günü saat 23.58 sıralarında, Hatay'ın İskenderun ilçesi, Modern Evler Mahallesi'nde otoban altında bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığındaki görevli askerleri nöbet değişimi için görev yerlerine götürmekte olan askeri araca TEM Otoyoluna yakın mesafede Amanoslar kırsal alanında faaliyet bölücü terör örgütü mensuplarınca RPG 7 roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucu toplam 6 er şehit oldu, aynı araçta bulunan 7 er yaralandı.

Yaralanan erlerden Siyamet Kılınç (Hakkari), Osman Topbulut (Kastamonu) ve Nedim Çağrıtüre (Manisa) Ankara GATA'ya sevk edildi.
Mehmet Aynur (Burdur) ve Taner Adıyaman (Bitlis) İskenderun Devlet Hastanesi'nde, Muammer Altemur (Tokat) ve Erol Sevindik (Ordu) İskenderun Askeri Deniz Hastanesi'nde tedavi altında alındı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Deniz İkmal Destek Komutanlığında askeri araca teröristlerce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerin isimleri ve memleketleri açıklandı.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in verdiği bilgiye göre, şehitlerin isimleri ve memleketleri şöyle:
"Kenan Oğuz Arbay (İzmir) İsmail Kartal (Erzincan), Serhat Aslan (Mardin) ve Ümit Akbulut (Malatya)
Erol Tavukçu (Van), Erhan Terletme (Giresun)".

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet