Skip Navigation Links

'Yiğit düştüğü yerden kalkar'

Dörtyol İlk Kurşun Gazetesi'nin, Ak Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Bilgehan Aksoy ile yaptığı çarpıcı röportajın ayrıntılarını

Politika   A+a-

 
  YEREL SEÇİME DOĞRU SİYASETİN DUAYENLERİYLE SÖYLEŞİ
 
  İLK KONUĞUMUZ BİLGEHAN AKSOY
 
 
  2014 yılı mart ayında yapılacak yerel seçimlere hızla yaklaşılırken ilçemizde siyasette duayen kabul edilebilecek ve bu ilçeye hizmeti olmuş insanlarla seçim sürecini görüştük.
 
  2014 mart ayında yapılacak yerel seçimlerin siyasi çalışmaları kış ayları boyunca yapılacakken, belediye başkanı seçimi ilçede baharı getirecek. Seçilecek olan belediye başkanı yaklaşık 580 km2 lik bir alanda 150 bin nüfusa hizmet verecek.
 
  Bu konuda ilk olarak teşkilatçı kimliği, Dörtyol’da gerçekleştirdiği hizmetleri ve partisine kazandırdığı oy oranlarıyla bir önceki dönem belediye başkanı ve Ak Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı Sosyal İşler Başkanı Bilgehan Aksoy ile görüştük.
 
  İlk Kurşun; Sayın Bilgehan Aksoy sizi beldeleriyle beraber Dörtyol’un tamamı tanıyor. Lakin usulden olduğu üzere kendinizi tanıtır mısınız?
 
  Bilgehan Aksoy; 1966 yılında Dörtyol’un Kuzuculu kasabasında doğdum. Zamanın büyük alimlerinden ve milli mücadelede büyük katkısı olan HACI İLYAS HOCA’nın torunu Erol AKSOY’un da oğluyum. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Dörtyol lisesinden mezun olup İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde İktisat eğitimimi tamamlayarak ticari hayatıma başladım. Biri hukuk fakültesinde, diğeri Anadolu lisesinde öğrenim gören iki kızım var.
  Bilgehan Aksoy; 2001 yılında AK PARTİ’nin Kuruluşu ile beraber Dörtyol Kurucu İlçe Başkanı olarak siyasi hayata adımımı attım. 2004-2009 yılları arasında halkımızın teveccühü ile Dörtyol Belediye Başkanlığı görevine geldim ve beş yıl süre ile halkımızın hizmetkarı olarak ekibimizle birlikte mücadele ettik. İl teşkilatımızın ilk kongresinde üst yönetimin ve teşkilatımın teveccühü ile Hatay İl Başkan Yardımcığı Sosyal İşler Başkanı olarak göreve geldim ve halen bu görevi devam ettirmekteyim.
 
  İlk Kurşun; Beş yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak belediyeciliği ve belediye başkanının özelliklerini nasıl tarif edersiniz?
 
  Bilgehan Aksoy; Belediye başkanlığı kutsal bir görev. Özveri isteyen, çalışma iste-yen, araştırma yapma zorunluluğunuzun olduğu, 24 saat kesintisiz çalışma mecburiyetinin bulunduğu, hoşgörü ve tevazunun hakim olmasını gerektiren, ama buna eşit olarakta kamu yönetimi ve belediyecilik mevzuatlarının iyi bilinmesi gereken bir görev. Bunun bir okulu olmadığı için en başta insanın kendini çok iyi yetiştirmiş olması gerekir.
 
  Burada detaylandırmayacağım ama belli bir bilgi ve birikime sahip olması gerekir. Ayrıca size emanet edileni en iyi şekilde muhafaza etmenizin yanında birincil ödevinizde devraldığınız yapıyı sizden öncekinin yaptığının üstüne en az iki katı koyarak sizden sonrakine devretmenizi gerektiren bir görev. Bu emanetin bize verildiğinde görev anlayışımız Şehrül Emin (Şehrin Emin Kişisi) adına layık olmaya çalıştık. Bu bağlamda da görev süremiz içerisinde hiçbir siyasi parti, din, dil ve etnik yapı ayrımı yapmadan ilçemizde yaşayan tüm insanlara eşit mesafede hizmet ettik. Bu belediyecilik anlayışımıza görev süremizde tüm halkımızda şahittir.
 
  İlk kurşun; İlçe başkanlığından istifa eden Sayın Abdullah Arıcan ve eski ilçe başkanlarından sayın Osman Görgen belediye başkanlığı için aday adaylıklarını resmi olarak açıkladılar. Sizin de adaylığınız beş yıldan beri konuşuluyor. Sahada mısınız? Değil misiniz?
 
  Bilgehan Aksoy; Bütün aday adayı arkadaşlarımız partimiz için ayrı bir zenginlik, ayrı bir değerdir.
İsmini saydığınız arkadaşlarımızın hepsi yol arkadaşlarımdır. Tamamı ile görev yapma şansım oldu. Tüm arkadaşlarım ayrı bir önem ve değer taşımaktadır. Partimizin zenginliğidir. Daha önce de bahsettiğim gibi bu ilçede partimizin ilk tohumlarını atan biri olarak hiçbir arkadaşımı rencide edecek ve kıracak bir tutum sergilemedim. Her zaman biz büyük bir aileyiz diye baktım...
 
  “YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR”
 
  İlk kurşun; İlçe başkanlığından istifa eden Sayın Abdullah Arıcan ve eski ilçe başkanlarından sayın Osman Görgen belediye başkanlığı için aday adaylıklarını resmi olarak açıkladılar. Sizin de adaylığınız beş yıldan beri konuşuluyor. Sahada mısınız? Değil misiniz?
 
  Bilgehan Aksoy; Kesinlikle bütün arkadaşlarımın aday adaylıklarını doğal olarak karşılıyor, hakları olduğunu düşünüyor, her bir arkadaşımı da bu göreve layık görüyorum. Sanılmasın ki, biri birine zarar verecek, biri birine rakip. Ben başta olmak üzere hiçbir arkadaşımız birbirine zarar verecek bir tutum içerisine asla girmeyecektir. Çünkü halka hizmet Hak’ka hizmettir düsturuyla yola çıktık. Hepimiz bu yolda ilerlerken en sonunda öne çıkan adayımız diğerleri tarafından kucaklanacak, birlik ve beraberlik içerisinde seçimde ipi göğüsleyip Dörtyol halkına hak ettiği güzellikleri yaşatıp, hizmetkarı olmak için topyekun mücadele verecektir.
 
  Sahada olma konusuna gelince; ben sahadan hiçbir zaman çıkmadım. Biz her zaman halkımız ve partimiz için mücadele ver-dik. Şahsımıza hiçbir zaman bir makam ve mevki düşünmedik. 2009 seçimlerinin bittiği günden itibaren, siyasi parti ayrımı yapmadan vatandaşlarımızın acı gününde, tatlı gününde bize ihtiyacı olduğu her noktada gecemizi gündüzümüze katıp, yanlarında bulunduk. Halkımıza karşı olan sorumluluğumuzun bilinciyle her zaman sahada yer aldık, almaya da devam edeceğiz. Hizmet etmek isteyen için her ortam uygundur. Geçtiğimiz beş yılı da halkımızın hizmetkarı olarak geçirdik. Bu süre içerisinde İl Kongremizden sonra İl teşkilatımız tarafından şahsımıza AK Parti Hatay İl Başkan Yardımcılığı Sosyal İşler Başkanlığını tevdi etti. İlçemizin menfaatleri doğrultusunda mevcut yetkilerimizi kullanarak hizmetin doğru yürümesinin mücadelesini verdik. Edindiğimiz bilgi ve birikimleri uygulamaya koymak adına hizmetten geri durmamızda mümkün değildi. Takdir halkımızındır, teveccühleriyle yetki vücut bulacak, bize hizmetkarlık etme şansı bir kere daha doğacaktır.
 
  İlk Kurşun; Bazı yerlerde “Seçim kaybetmiş birini Ak Parti tekrar belediye başkan adayı yapmaz” şeklinde sözler dolaşıyor.
 
  Bilgehan Aksoy; Ak Parti’nin misyon ve vizyonuna ters düşmüş, oy oranlarını düşürmüş yada yerinde saydırmış bir aday için bu söylenen doğru olabilir. Seçmen sayısındaki artış ile bizim oy oranımızdaki artışı baz alırsak 2004 seçimlerinde almış olduğumuz oyu 2009 seçimlerinde neredeyse ikiye katladık. Ekip olarak yaptığımız çalışmayla oyumuzu % 76 arttırmış bulunmaktayız.
Seçim kaybedenin aday yapılmaması hususuna gelince; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel’de 2009 seçimlerinde belediye başkanlığını kaybetti. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. Bugün Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte. Hem de Yerel Yönetimlerden sorumlu olarak. Biz halkımızın teveccühü sayesinde 5 yıl süreyle hizmetkarlığını yaptık. Yeni bir beş yıl için daha teveccüh gösterilirse hizmetkarları olmaya da hazırız.
 
  Devamı Yarın; “KAZANMAK İSTİYORSAK İKTİDAR AVANTAJINI İLÇEMİZİN LEYHİNE ÇEVİRMELİYİZ”
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
Mehmet Görgen 9 Ekim 2013 Çarşamba
Yigit insanlari ben iyi tanirim Bilgehan coooook yigit biridir Bilgehan anlamistir
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet