Skip Navigation Links

SANAYİ VE TURİZMDEN BEKLENENİ ALAMADIK

Sanayi ve turizmin kente beklenen getirisi olmamıştır.

Gündem   A+a-

 

 

 İşadamı Nuri Üysen çalışma ofisinde sorularımızı yanıtladı. AK Parti yeni yönetiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Üysen, “Onlara şimdi çok büyük sorumluluk düşüyor.” dedi. İskenderun’un alan olarak yetersiz kaldığını belirten iş dünyasının başarılı ve saygın ismi sorularımıza şu karşılığı verdi:

 

SANAYİ VE TURİZMDEN BEKLENENİ ALAMADIK

 

 “Sanayi ve turizmin kente beklenen getirisi olmamıştır. İskenmderunluya ekonomik rahatlama getirecek çare olamıştır. Zaten Karaağaç ve Deniz Alayına kadar sınırlanan dar bölgede sanayinin büyümesi mümkün değildir.

 

 TEK ÇIKIŞ ÜNİVERSİTE KENTİ OLMAKTIR

 

 Bu kentin tek çıkış yolu üniversite kenti olmasıdır. Bunun için tüm sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticiler vakıf üniversitesi kurulması için yol haritası belirleyerek hisse satışı ile büyük bir bütçe oluşturabilir. 50 Bin öğrenci kapasiteli bir üniversite kenti olmaya müsait bir iklim ve coğrafyaya sahibiz. Kırşehir, Kütahya, Niğde, Eskişehir en iyi örneklerdir.

 

 SADULLA ERGİN HATAY İÇİN BÜYÜK ŞANS

 

 Bana göre Hatay’ın siyasi tarihinde sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin gelmiş geçmiş en iyi hizmeti verebilen büyük bir şanstır. Bu şansı iyi kullanıp iktidar partisinin nimetlerini bu bölgeye taşımak yerel seçimlerde iktidar partisine görev vermekle mümkün olur. Kimin bu işe talip olduğunun önemi yoktur. Ama herkes gibi ben de elimi taşın altına koymaktan çekinmem, görev verilirse bundan kaçmam. Önemli olan İskenderun’u iktidar partisi ile buluşturmaktır.

 

 SİYASET BİR ARABANIN BENZİNİDİR

 

 Bir araba düşünün onu harekete geçirmek için benzine ihtiyaç vardır. Siyaset arabanın benzinidir. Ama sürücü işin ehli değilse bu da yeterli değildir.

 

 Biz bu memleketin sorunlarını biliyoruz, yıllardır konuşuyoruz, ama yıllardır iktidar nimetlerinden yoksun kalınca 1 senede yapılması gereken icraatlar 5 senede yapılıyor. Şimdi zaman gelmiştir. Sandıktan çıkacak sonuç iktidar partisi olursa bu kent uçar”

 

 

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet