Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yüksek Gerilim Direkleri Domino Gibi Yıkıldı!

YILDIRIM DÜŞTÜ; YÜKSEK GERİLİM DİREKLERİ DOMİNO GİBİ YIKILDI! FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Gündem   A+a-


dortyol'da yıldırım dustu 8.gun haber ile 8gunhaber

 

 Yüksek Gerilim Direkleri Domino Gibi Yıkıldı!

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)

 

 Dörtyol'da pazartesi gece geç saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına nedeniyle Çaylı Mahallesi'den Yeşilköye kadar yerleşim alanından geçen 5 adet yüksek gerilim direği devrildi.

 

 Evler ve narenciye bahçelerindeki ağaçlarda ha-sar oluşurken, TEM Otoyolu bağlantı yolundan gitmekte olan S.Y.'nin (30) kullandığı 31 V 0753 plakalı bir süt toplama merkezine ait kamyonet ise, düşen tellerin altında kalarak devrildi.

 

CAN KAYBI OLMAMASI BÜYÜK ŞANS

 

 Gece meydana gelen yağış ve yıldırım düşmesi sonucu yüksek gerilim direklerinin bir tanesinin yıkılmasıyla domino etkisiyle diğer 3 direğin yıkıldığını, konuyla ilgili TEİAŞ yetkililerinin çalışmalara başladığını söyleyen Çaylı Mahallesi Muhtarı İlhami Taşar, can kaybı olmamasının da büyük şans olduğunu, gerekli hasar tespit çalışmalarının yapılarak vatandaşların mağduriyetinin giderileceğine inandığını ifade etti.

 

 Mahalle sakinleri gece saat 23.30 sıralarındayken yağmur yağdığını, büyük bir gürültüyle patlama olduğunu belirterek, "Elektrikler kesildi. Önce ne olduğunu anlayamadık dışarı çıktık. Karanlıktı etrafa baktık, evimizin üzerinden geçen ve karşı bahçe içerisinde bulunan elektrik direklerinin devrildiğini gördük. Hemen elektrik arıza ve polise haber verdik" diye konuştu.

 

KAYMAKAM ÖZYİĞİT; "ZARARLAR KARŞILANACAK"

 

 Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Yeşilköy Belediye Başkan Vekili Kahraman Kıymacı, TEİAŞ Grup Müdürü Yılmaz Eğerci, Çaylı Mahallesi Muhtarı İlhamı Taşar yıldırım düşmesi sonucunda yıkılan yüksek gerilim direklerinden zarar gören aileleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

 Kaymakam Özyiğit; "Yıldırım sonucu yıkılan yüksek gerilim direklerinin yıkılması sonucu zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının hasar tespit çalışmaları yapılarak TEİAŞ tarafından ödenecektir" dedi.

 

 Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ve gerekli çalışmaların hızla sürdüğünü çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü-nü söyleyen Kaymakam Özyiğit zarar gören vatandaşlara "geçmiş olsun" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

EĞERCİ;"50 YILDIR İLK DEFA OLDU"

 

 TEİAŞ Grup Müdürü Yılmaz Eğerci ise 50 yıldır ilk defa böylesi bir olayın meydana geldiğinin altını çizerek kurum olarak gerekli hasarların giderileceğini söyledi.

 

 

 Eğerci, Erzin Payas hattındaki çift devre yüksek gerilim direklerinin yıldırım düşmesi sonucu 1 tanesinin yıkılarak domino etkisi yaratarak 4 tanesinin de beraberinde yıkıldığını, 1 tanesinin de yan yattığını ve olay mahalline ekiplerin hemen müdahale ederek çalışmalarının başladığını ve çok kısa bir zaman zarfında da eskisinden daha iyi bir şekilde yenilenerek çalışmaların tamamlanacağı bilgisini kaydetti.

 Yeşilköy Belediye Başkan Vekili Kahraman Kıymacı da vatandaşların yaralarının sarılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 
Yüksek Gerilim Direkleri  Domino Gibi Yıkıldı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş