Skip Navigation Links

Kılıçdaroğlu: İslam Dünyasında Kan Akmasını İstemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam dünyasında kan akmasını istemediklerini ve artık savaşların sona ermesi gerektiğini söyledi.

Politika   A+a-


KEMAL KILIÇDAROĞLU KIRIKHAN VE REYHANLI'DA 8... ile 8gunhaber
 
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam dünyasında kan akmasını istemediklerini ve artık savaşların sona ermesi gerektiğini söyledi.
 
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay gezisi kapsamında partisinin Kırıkhan İlçe Teşkilat binasının açılışına katıldı, Kırıkhan ve Reyhanlı'da halka hitap etti. Suriye'deki iç çatışmaya da değinen Kılıçdaroğlu, 'Savaşa hayır barışa evet' dediklerini belirterek, "Savaş istemiyoruz. Suriye'de iki taraf da birbirini Allah Allah diye öldürüyor. İnsanların eline silah verilerek masum insanlar çarpıştırılıyor. Müslüman'ın Müslüman'ı öldürmesi caiz mi? Niçin ve neden bütün dünyada Müslüman coğrafyasında kan akıyor. Biz buna karşı çıkıyoruz bir tek Müslüman'ın kanı akmasın diyoruz. Efendim Suriye'de demokrasi yok. Suudi Arabistan'da demokrasi var mı? Katar'da demokrasi var mı? Biz her ülkede demokrasi olmasını isteriz. Ama demokrasi yok diye orada kargaşa çıkartmak insanı insana kırdırmak Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmaz." şeklinde konuştu.
 
  Kırıkhan'dan sonra Reyhanlı ilçe merkezine geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Reyhanlı şehir merkezinde yürüyüş yaparak halkla selamlaştı ve esnaf ile çay içerek dertlerini dinledi. Kalabalık parti grubu ile Reyhanlı şehir merkezinde bir süre yürüyen Kılıçdaroğlu, patlamanın yaşandığı bölgede partisinin seçim otobüsü üzerinden halka hitap etti: "Buraya üçüncü defa geliyorum. Bu kez partinin arabası ile geldim. Ben buraya helikopterle, askeri birliklerle, binlerce koruma ile gelmedim. Ben Reyhanlı'ya güveniyorum. Reyhanlı insanlarına güveniyorum, onların yüreğine sesleniyorum. Halkım ile buluştum, esnafın sorunlarını dinledim, çaylarını içtim. Acınızı yürekten hissediyorum."
 
  Reyhanlı halkının kısmen de olsa acılarının sarıldığını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "İslam dünyasında kan akmasını istemiyoruz. Müslüman insanların birbirlerini öldürmelerini istemiyoruz. Biz Türkiye'de radikal unsurların eğitilmesini, ellerine silah verilmesini, ceplerine para konulmasını, git Suriye'de kardeşini öldür denmesini istemiyoruz. Bu coğrafyada huzur içerinde yaşamak istiyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz var burada. O insanlar evlerini yurtlarını terk ettiler. Onlara saygı duyuyor, kucak açıyoruz."
 
  Kılıçdaroğlu, Suriye ile Türkiye'de yaşayan insanların akrabalık bağları olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim Suriye'de, Suriye'nin de Türkiye'de akrabaları vardır. İki halk olarak biz birbirimizi seviyoruz. Halkların düşmanlığı yoktur. Düşmanlığı körükleyenler siyasetçileridir. Kim düşmanlığı körüklüyorsa, kim savaş kışkırtıcılığı yapıyorsa kendi halkına ihanet ediyor demektir. Huzuru ve barışı kendi coğrafyamızda egemen kılmak istiyoruz. Siyasette her şeye göz yumabilirim, ama bu kardeşiniz ve CHP kul hakkı yiyenleri asla affetmeyecektir. Siyasetçinin görevi cebini doldurmak değil, önce halk zenginleşmeli ve alın terine saygı duyulmalı. Halkın ve ülkemizin çıkarlarını savunuyoruz. Huzur içerisinde yaşamalıyız."

Kılıçdaroğlu: İslam Dünyasında Kan Akmasını İstemiyoruz videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet