Skip Navigation Links

29 kişilik dolandırıcılık örgütü çökertildi

Hatay'da internet aracılığı ile vatandaşları 6 milyon TL dolandıran aralarında bir emniyet şube müdürü ve birde polisin bulunduğu 29 kişilik dolandırı

Gündem   A+a-

 
29 kişilik dolandırıcılık örgütü çökertildi
 
Hatay’da internet aracılığı ile vatandaşları 6 milyon TL dolandıran aralarında bir emniyet şube müdürü ve birde polisin bulunduğu 29 kişilik dolandırıcılık örgütü çökertildi.
İNTERNET sitelerine ilan vererek vatandaşları dolandıran, aralarında 5 kamu görevlisinin bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre internet aracılığı ile artan dolandırıcılık ihbarlarını değerlendiren Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kısa sürede internet aracılığı ile örgütlü dolandırıcılık yapıldığını tespit etti. Dolandırıcıları takibe alan Asayiş Şubesi büro ekipleri uzun soluklu bir çalışmanın ardından geniş çaplı bir operasyon başlattı.
 
Gece yarısı operasyonu
Hatay Merkez başta olmak üzere, İstanbul, Gaziantep ve İslahiye de yapılan eş zamanlı gece yarısı operasyonlarıyla 5’i kamu görevlisi olmak üzere 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 kamu görevlisinden birinin Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir şube müdürü ve birde polis memuru olduğu öğrenilirken, polislerin kimlikleri açıklanmadı.
 
Parayı alıp ürünü göndermiyorlardı
Zanlıların internet sitelerine satılık ilanları vererek vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. Sitelerde cep telefonu, demir, çelik, canlı hayvan, şeker gibi ürünlerin değerinin altında satılığa çıkartan zanlılar, arayan vatandaşlara da kendilerini şirketlerin üst düzey yönetici olarak tanıtıyorlardı. Olmayan şirketlerin üst düzey yönetici olarak kendilerini tanıtan dolandırıcıların ürünleri vatandaşa değerinin çok altında fiyatlarla sattıkları ancak ürünleri göndermeyerek vatandaşları dolandırdıkları öğrenildi.
 
50 vatandaşı dolandırdılar
Bu yolla Türkiye çapında 50 vatandaşı yaklaşık 6 milyon TL dolandırdıkları ortaya çıkan 29 zanlı Hatay Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgularının ardından Antakya Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra mahkeme önüne çıkartıldı.
Grup liderleri A.K ve K.İ.’nin de içinde olduğu 29 zanlının ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bol miktarda yazılmamış boş senet, 25 bin TL, bir adet tabanca, bir adet pompalı tüfek ele geçirilirken, dolandırıcılıkta kullanılan bilgisayarlara da el konuldu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet