Skip Navigation Links

Mete Aslan; “Adaylık için zaman var”

İskenderun’da 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan üst düzey belediyecilik ve siyaset donanımına sahip Mete Aslan merakla beklenen soruları yanıtlamak üz

Gündem   A+a-


METE ASLAN BASIN AÇIKLAMASI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber

 

Mete Aslan; “Adaylık için zaman var”

  
 İskenderun’da 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan üst düzey belediyecilik ve siyaset donanımına sahip Mete Aslan merakla beklenen soruları yanıtlamak üzere basının karşısına geçti.

 Kendisine yöneltilen eleştirileri tek tek yanıtlarken CHP yönetimi seçim vaadlerini yerine getirmemekle suçlayan Aslan “Hakkımdaki seçim haberleri ve söylentiler spekülasyondan ibarettir. CHP ile görüşmedim, MHP’den teklif aldım kabul etmiş değilim. Aday adaylığıyla ilgili süreyi sonuna kadar (31 Aralık) kullanmak istiyorum” dedi.

 İşte Mete Başkan’ın basın temsilcilerine açıklamaları:

 

 “İskenderun konusunda hassasiyetimi bilirsiniz. Bugün burada belki seçimle ilgili bir açıklama bekliyorsunuz ama benim gündemimde sizlerle sohbet etmek var. Biliyorsunuz aynı zamanda sizin mesleğin okulunu okudum. Ama şartlar beni siyasetin içine itti. Uzun zamandır basın ile bir araya gelemiyorduk.

 

 İFTİRA ATANLAR NEREDE?

 15 Sene bu kenti yönettim, benden öncekileri eleştirmedim. Ama biz eleştiri altındayız. Belki muhalif olmamızdan dolayı görev süresince hizmette eksiklerimiz oldu, yanlışlarımız oldu. Ancak yinede çok şehirde görülmeyecek hizmetlerin altına imza attık. Yeri geldi sert uslubumuzla eleştirildik, yeri geldi yolsuzluk dedikodusu çıkardılar. Ama gördüğünüz gibi İskenderun’dan kopmadım, burada yaşıyorum. Verilmeyecek hesabım yok. Samandağlı olduğumu hiçbir zaman inkar etmedim. Bununla hep gurur duydum. Ama İskenderun bizim için üzerinde yaşadığımız bir sevdadır.

 

 KİMSE BU KENTİ BAŞKASINDAN ÇOK SAHİPLENEMEZ

 Kimse bu kenti başkasından daha çok sahiplenerek bir hedefe ulaşma hesabında olmasın. Çünkü her karış toprağını iyi bilen birisi olarak ukalaca yorumlamazsanız üstün belediyecilik deneyimlerim olduğunu hepiniz bilirsiniz. Burada yaşayan herkes İskenderunludur. Ama bunu inkar edenin yeri yoktur.

 

 METE ASLAN BULVARI’NIN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİ?

 Demokrasilerde nöbet değişimi vardır. Biz de son seçimden sonra makamı bizden sonra gelen arkadaşlara medenice teslim ettik. Ancak yapılan ilk icraat Mete Aslan Bulvarı’nın ismini değiştirmek oldu. Aradan geçen zamana bakıldığında zaten başka icraat göremedik, çünkü her yapılan icraatın altında bizim dönemde hazırlanan projeler var.

 

 ASLANTAŞ PROJESİ BİZİMDİ

 CHP seçim bildirgesini hatırlayın. Orda yazılanların hiçbirini yerine getirmediler. Bugün en çok övündükleri içme suyu için “Hayali Aslantaş Projesi yerine doğal kaynaklar kullanacağız” dediler. Bizim Payas’a kadar getirdiğimiz projeyi şimdi devam ettirdiler. Projeleri kimin yaptığı peşinde değilim ama halkı yanlış bilgilendiriyorlar. Bunu ben yapıyorsam bana lanet okunsun! Sizler araştırınca zaten gerçeklere vakıf olacaksınız.

 

 İMARDA KATLİAM VAR

 İmar Revizyon Planı bu kentin katledilmesidir. Bizi yüksek bina izni vermekle suçlayanlar şimdi 15-20 katlı binalara zemin hazırladılar. Bazı kişilerin imardan beklentilerine çanak tuttular.

 Sahil dolgusuyla çocuklarını zengin etti diye ifitaraya muhatap oldum. Şimdi görüyorsunuzki kentin en gözde yeri yine sahildir.

 

 ALTYAPI 31 YILLIK PROJEDİR

 Altyapı projesi 1982 yılında hazırlandı ama benim dönemimde reddedildi. Çünkü resmi makamlara danıştıktan sonra projenin uygun olmadığını tesbit ettim. Bizim için ayrıca “TEDAŞ’a altyapı izni vermedi” dediler. Bu da doğru değildir. Biz çok kez gelin yapın ama asfalt maliyetini karşılamak şartıyla dedik. Oralı olmadılar. Bir keresinde gelip yapalım dediler bu kez maliyete yanaşmadılar.

 

 NEDEN BELEDİYE ELEMANI YOK?

 Bugün altyapı yapılıyor ama bir belediye çalışanı yada zabıta yok. Böyle bir şey olabilir mi? Çalışmayı kentin merkezinde yapıyorsanız bir yeri bitirmeden her tarafı kapatamazsınız. Böyle bir belediye hizmeti olmaz. Sistem yok plan yok, ciddiyet yok.

 

 SERVİS YOLLARI YAPTILAR TEŞEKKÜR EDİYORUM

 Bu yönetim servis yollarını yaptı teşekkür ediyorum. Trafik Genel Müdürlüğü’nün talimatıydı yerine getirdiler ama başka sahiplecekleri hizmet yok.

CHP’nin seçim vaadlerinden biri de toplu konutlardı. Buna biz adres olarak tepe mahallelerini gösterdik. Belki de bu yüzden bize oy vermediler ama bugün İskenderun’da alternatif yerler yok.

 

 KARAYOLLARI ARAZİSİNİ SATMAK İSTEDİLER

 50 dönümlük Karayolları arazisini dönemin milletvekili Mehmet Soydan vali ile birlikte satılarak Arsuz yolunun yapılmasını önerdi. Nerde görülmüş bir yol yapmak için gayrimenkul satacaksınız. Şimdi o karayolları kentin en değerli varlığıdır.

 

 HANGİ PARTİDEN ADAY ADAYI OLACAK?

 İskenderun Belediye eski Başkanı Mete Aslan ısrarlı sorular üzerinde siyasetle ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve adaylığı konusunda açıklık getirdi.

 

 CHP İLE GÖRÜŞMEDİM

 Bu konuda yapılan haber ve söylentilerin sğekülasyondan ibaret olduğunun altını çizen Aslan, “CHP’den kentte dostlarım ziyaret eder öneri getiren oldu AK Parti’nin yönetmesini istemediklerini belirterek bazı konularda hem fikir olduk ama ben kimseden görev talep etmedim. CHP İlçe Başkanının kim olduğunu bile bilmem. Hele Ankara’daki parti yetkilileriyle görüştüğüm ise tamamen yalandır. Bir kere bile görüşmem olmamıştır. Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü iken tartıştığım biridir. Bunun dışına CHP Genel Başkanı olarak hiç görüşmedim. Adnan Keskin’in ses tonunu hiç duymadım. Vatandaşlarım bu söylentilere itibar etmesinler. İskenderun’da siyaset yapmaya ben karar veririm. Ama bu nerde ne zaman olur buna da ben karar veririm.

 

 MHP’DEN TEKLİF ALDIĞIM DOĞRUDUR

 MHP’den büyükşehir aday adaylığı için teklif yapıldığı doğrudur, kabul etmedim.

 Acele etmemi gerektirecek bir durum yok. 31 Aralık’a kadar olan zamanı kullanmak istiyorum.” Diye konuştu ve Büyük Birlik Partisi’ne nezaket ziyaretinde bulunmak üzere basın toplantısını sonlandırdı.

 

 İSKENDERUN LİMANINDA İSKENDERUN’A İHANET VAR!

 Mete Aslan toplantı sonunda İskenderun Limanı’nda vinçlerin sarı lacivertli olmasını gündeme taşıyan Vatan Gazetesi’ne de teşekkür ederk, “Bu düpedüz kente ihanettir. İskenderun’un renkleri bellidir. Dayatma ile bu kente hizmet veremezsiniz” diyerek liman yatırımını eleştirdi.

 

 

 

 

 
Mete Aslan; “Adaylık için zaman var” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
mehmet okur 6 Eylül 2013 Cuma
Bizde güzel bir türkü var,duruma güzel uyuyor. Çoktan geçti senin devir devranın Has bahçesi viran eldesin gönül Som altından idi tahtın revanın Akibet kuru bir saldasın gönül demiş şair.
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet