Skip Navigation Links

Akdeniz Isınıyor!!! ABD’den sonra Rus gemileri de...

Tüm dünyadan yükselen savaş karşıtı çığlıklara rağmen gelişen olaylara ise herkes korkarak bakıyor.

Gündem   A+a-

 

 Akdeniz’e sahili bulunan tüm iller Suriye’ye müdahelenin merkezi olacak Akdeniz’e giren savaş gemilerinden dolayı oldukça tedirgin. ABD’nin gönderdiği savaş gemilerinden sonra, Rusya’nın da savaş gemilerini Akdeniz7e indirme kararı ise sıcak savaşın ayak seslerini güçlendiriyor.

 Tüm dünyadan yükselen savaş karşıtı çığlıklara rağmen gelişen olaylara ise herkes korkarak bakıyor.

 İnternet sitelerine anında düşen açıklamaların yarattığı rahatsızlık ise tüm insanları önlem almaya zorluyor.

 Rusya'dan 'savaşa girmeyeceğiz' açıklamasının ardından bunun tam tersi yönde çok kritik bir hamle geldi. Rus Interfax haber ajansının haberine göre Rusya, Akdeniz'e denizaltı avcısı destroyer ve savaş gemileri gönderiyor. Karadeniz filosundan Akdeniz'e kaydırılacağı belirtilen savaş gemileri için Rus ordusundan ismi gizli tutulan yüksek rütbeli bir yetkili 'deniz kuvvetlerimizi gelişen olaylar karşısında takviye etmek zorundayız' ifadelerini kullandı.

 

 Rusya uyardı!

 

 RUSYA Dışişleri Bakanlığı bazı ülkelerin Suriye’ye askeri harekat gerçekleştireceklerini ilan etmesinin uluslararası hukuk normlarına meydan okuma anlamına geldiğini açıkladı.

 Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya geldi ve Suriye’nin son durumu ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

 

 Gatilov, bazı devletlerin Suriye’ye bir askeri harekat için planlarını ilan etmesinin BM ve diğer uluslararası hukuk kurallarına açık bir meydan okuma anlamına geldiğini vurguladı. Gatilov, şöyle dedi:

 "Şu anda siyasi ve diplomatik araçların maksimum şekilde kullanılması gerekiyor. Suriye’de olası kimyasal silah kullanımını araştıran BM uzmanlarının çalışmalarını tamamlamaları ve BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılan çalışmanın rapor edilmesi sağlanmalıdır."

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet