Skip Navigation Links

ORC Sordu Hataylı “Osman Tufan” dedi!!!

ORC Araştırma'nın il il yerel seçim anketi sonuçlarına göre hangi parti hangi ilde önde. Ankette partilerin muhtemel adaylarının ne kadar desteklendiğ

Gündem   A+a-

 ORC Sordu Hataylı “Osman Tufan” dedi!!!

 

 ORC Araştırma'nın il il yerel seçim anketi sonuçlarına göre hangi parti hangi ilde önde. Ankette partilerin muhtemel adaylarının ne kadar desteklendiği de soruldu. Türkiye’nin en güçlü ve tarafsız yayın organlarından gazetevatan.com un da geniş yer verdiği anket sonuçları oldukça anlamlı sonuçlar ortaya koymaya yetti.

 Hatay’da seçmenin nabzını tutan güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinden ORC, tüm illerde 1-5 Temmuz tarihleri arasında 4160 denekle yüzyüze görüşerek “ilinizde hangi partiye oy vereceksiniz? Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz? Antakya ve İskenderun’da kim belediye başkanı olmalı? gibi soruları siyasi partiler bazında seçmene sordu.

 Özellikle CHP’de kızışan adaylık sürecinde seçmenin tavrı oldukça anlamlıydı.

 Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan yüzde 56.1 oyla birinci olurken, ardından İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan yüzde 21.6 oyla ikinci oldu ve Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen ise oyların sadece yüzde 14’ünü aldı.

 AK Parti’de ise Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş adı yüzde 62.7 oyla birinci olurken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise yüzde 16 oy oranıyla ikinci, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci ise yüzde 13.4 oy oranıyla üçüncü oldu.

 İskenderun ve Antakya için sorular sorulara ise siyasi parti gözetmeksizin Atilla Önal’a yüzde 35 oy verirken, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Hamit Civelek’ten yana tercihi kullandı. İskenderun’da ikinci Uğur Feriz ve üçüncü de İbrahim Gül oldu.

 

 

 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet