Skip Navigation Links

Doğruluk, Sonsuzluğun Güneşidir.

Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu, son günlerde maksatlı söylentilerle Çelik-İş Sendikası’nın yükselişine ve başarısına gölge düşürmek isteyenler oldu

Gündem   A+a-

 

 Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu, son günlerde maksatlı söylentilerle Çelik-İş Sendikası’nın yükselişine ve başarısına gölge düşürmek isteyenler olduğu ifade edilerek, yazılı bir açıklamayla hem İsdemir işçileri hem de kamuoyu bilgilendirildi. Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu yazılı açıklamasında “Çelik-İş sendikasının bu yükselişi karşısında kaygı ve korku içinde olanlar ve yaptığımız Grevin arkasına sığınarak nemalananlara da şunu söylemek istiyoruz. Alanlarda başka, kapalı kapılar arkasında başka söylemlerde ve taahhütlerde bulunarak işçi sınıfını bölerek ve ihanet ederek emek mücadelesi yaptığını sananlar bilsinler ki ‘Doğruluk, sonsuzluğun güneşidir, nasıl olsa doğar’ gerçeğini unutmamaları gerekir’ “ şeklinde oldukça anlamlı bir görüş beyan etti.

 

 

 

 Çelik-İş Yönetim Kurulu, yazılı açıklamasında, detaylı enflasyon tabloları ile 25. dönem TİS tablolarına da yer vererek net duruşundan sonra net bir bilgilendirme yaparak, Türk sendikacılığına örnek olmayı sürdürdü. Çelik-İş Sendikası’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle oldu;

 

 “Sevgili İsdemir Çalışanları,

 

 İsdemir’in Özelleştirme sürecinde Çelik-İş Sendikası olarak yaptığımız mücadele ile ortaya koyduğumuz kırmızı çizgilerimiz sayesinde, çalışanların İş Güvencesi, Taşeron İşçilerin kadroya alınması, çalışanlara % 11 bedelsiz hisse verilmesi ve Fabrikanın yassı üretime geçişi sağlanarak, sizlerle beraber aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüdük.

 

 01.02.2002 Devir tarihi itibariyle yaptığımız bütün Toplu İş Sözleşmeler (Dünya Krizinin yaşandığı, 2000 çalışanın işini kaybetme riskine karşı ücretlerimizden % 35 oranında fedakârlık yaptığımız 23.Dönem TİS hariç) Türkiye ve Dünya işçi hareketine örnek olacak niteliktedir. Ziya Paşanın ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ dediği gibi, yaptıklarımız hep yapacaklarımızın teminatı olmuştur”

 

 Sevgili İsdemir çalışanları;

 

 Türkiye’de 2011 -2012 Dönemi için kamu ve özel sektör sözleşmelerinin hangi düzeyde bittiğini sizler gayet iyi biliyorsunuz. Ancak Çelik-İş Sendikası ve Çelik İşçisinin kararlı duruşuyla bu dönem için % 40 ücret zammı alınmıştır. Bu sözleşme Türkiye işçi sınıfının son on yılda yaptığı en büyük sözleşmedir.

 

 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için İsdemir’de yaptığımız son bilgilendirme toplantısında Postabaşılara teklif edilen % 25-30 oranındaki ücret zammının tüm çalışanlara verilmesi gerektiğini Sevgili Genel Başkanımız ifade ederek, ilk defa bir zam oranını telaffuz etmiştir.

 

 

 

 Greve başlamadan önce yapılan Toplu İş Sözleşme toplantısında İsdemir Yönetimi en son I. Altı Ay için Seyyanen 40 kuruş, II. Altı Ay için Seyyanen 40 kuruş olmak üzere ortalama yıllık % 6,30 oranında ücret zammı teklif etmiştir. Bu teklif İsdemir çalışanları tarafından kabul edilmediği için sendikamız 15 Temmuz 2013 tarihinde yasal grev hakkını kullanmıştır” şeklinde görüş beyan etti.

 

 

 

 Ne aldanan olduk ne aldatan

 

 Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu, çelik işçisinin grev sürecindeki onurlu mücadelesinin başarıyı getirdiğine işaret ederek açıklamasını şöyle sürdürdü;

 

 “Grev sürecinde İsdemir yönetimi ulusal ve yerel basın ile İsdemir TV’de yaptıkları açıklamalarda ortalama yıllık % 6,30 ücret zammından başka bir kuruş daha fazla veremeyeceklerini ısrarla ifade etmişlerdir. İşveren bu teklifin dışında Çelik-İş Sendikası’na yeni bir ücret teklifi vermemiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalandıktan sonra 16.08.2013 tarihinde çıkardıkları 11 nolu tamimde ortalama yıllık % 6,30 ücret zammı dışında bir teklif vermediklerini ise tekrar beyan etmişlerdir. Çelik-İş Sendikası olarak Hz. Muhammed (s.a.v.)’in buyurduğu gibi hiçbir mirasın doğruluk kadar zengin olmadığına inandık ve bu doğrultuda sizleri hep doğru bilgilendirdik, ne aldanan olduk nede aldatan.

 

 

 

 Ramazan Bayramı öncesi grevin bitirilmesi konusunda Oyak Yönetiminin Çalışma Bakanlığı’na başvurmasıyla yeni bir süreç başlatılmıştır. Çalışma Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için hem İsdemir’e hem de sendikamıza arabulucu teklifinde bulunmuştur. Sendikamız İsdemir çalışanlarının hak ve menfaatleri ve İş Güvencesi için bu teklifi kabul etmiştir. Bakanlığın her iki tarafın görüşlerini alarak verdiği ücret teklifi sendikamızın Genel Merkez ve İskenderun Şube Yönetimi ile paylaşılmış olup, bu teklif üzerinden değerlendirme çalışmaları yapılmıştır.

 

 

 

 Sonuç olarak İsdemir Yönetimi ortalama yıllık % 6,30’dan fazla ücret zammı verirsek fabrika batar dedikleri rakamın iki katından da fazla olan ortalama yıllık % 14,31 ücret zammı üzerinden anlaşma yapılarak Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır. Grevde geçen süreler için ise bütün çalışanlara 500,00 TL net grev ödeneği sağlanmıştır. Birlik ve beraberlik içinde sürdürülen bu Grev olmasaydı bu ücret zammının asla alınamayacağı gerçeğinin bilinmesi gerekmektedir”

 

 

 Çelik-İş, Türkiye Sendikal hareketinde öncüdür

 Avrupa ve dünya sendikaları tarafından da dikkatle izlenen Çelik-İş Sendikası yönetim kurulu, sendikanın Türkiye sendikal hareketinin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, yazılı açıklamasında ayrıca şunlara değindi;

 

  “Sevgili İsdemir Çalışanları,

 

 Sendikamız İsdemir çalışanı için sadece ücret anlamında bir sözleşme yapma mantığı ile yola çıkmamıştır. İş Güvencesi ve Sosyal Barışın da en az ücret kadar önemli olduğunu bilerek, ücret ile beraber bu sorun üst düzeyde yapılan görüşmeler neticesinde çözülmüştür.

 

 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, KARDEMİR ve MMK sözleşmelerinden sonra Türkiye’nin en başarılı sözleşmesidir. Çelik İşçisinin grev sürecinde birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadele bu başarıyı getirmiştir.

 Çelik-İş Türkiye Sendikal Hareketin öncüsüdür, bu öncülüğün ve sorumluluğun bilincindedir. Toplu İş Sözleşmemiz ve Grevimiz Türkiye ve Dünya işçi sınıfına bir mesaj vermiştir.

 

 Çelik İşçisi Türkiye’de Grevin yapılacağını ve başarılı bir şekilde bitirileceğini Türkiye ve Dünya işçi sınıfına göstermiştir.

 

 Çelik İşçisi, İşverenin ortalama Yıllık % 6,30 ücret zammından bir kuruş daha verirsek fabrika batar anlayışını yıkarak dönem sonu itibariyle ortalama % 27 oranında ücret zammı ile Toplu İş Sözleşmesini sonuçlandırmıştır.

 

 Emeğin En Yüce Değer olduğuna inanan ve bu ilke doğrultusunda mücadele eden Çelik-İş Sendikası Yükselen Bir Değerdir. Yaklaşık bir yılda, birçok bölgede açtığımız Bölge Temsilciliklerimiz kanalı ile onlarca işyerinde yapılan 10.000 üyelik ile örgütlenme çalışmaları o işyerlerinde çoğunluk yetkileri alınarak sonuçlanmıştır”

 

 

 

 Yaşasın İşçilerin Birliği

 

 Çelik-İş Sendikası Yönetim Kurulu, geniş açıklamalarını son bölümünde ise İşçi Birliği’nin önemine değinerek açıklamalarını aşağıdaki şekilde sonlandırdılar;

 

 “Birlik ve dayanışma içinde yapılan mücadelelerde ne kadar önemli sonuçlar alındığını ve ne kadar önemli kazanımlar elde edildiğini işçi sınıfı çok iyi bilmektedir.

 

 Çelik İşçisinin Grevde bu onurlu duruşu, direnişi ve mücadelesi sayesinde zam alan emekçi kardeşlerimize selam olsun. ‘Yaşasın İşçilerin Birliği’

 

 Bu duygu ve düşüncelerle yaptığımız bütün bilgilendirmeler dışında hiçbir gerçek dışı söyleme itibar edilmemesi, başarılı olan bu sözleşmeye sahip çıkılması dileğiyle Allah’a emanet olunuz.

 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet