Skip Navigation Links

HATTAT DAĞ’dan Başkan Savaş’a Nezaket Ziyareti

Kaligrafi ve Hat sanatçısı Ali Taner Dağ ve Adana Kültür Sanat Derneği üyesi Ekrem Akbalık Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziya

Gündem   A+a-

 

 Kaligrafi ve Hat sanatçısı Ali Taner Dağ ve Adana Kültür Sanat Derneği üyesi Ekrem Akbalık Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

 Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere kentimizde bulunan Hattat Ali Taner Dağ ve Adana Kültür Sanat Derneği üyesi Ekrem Akbalık, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ın kent genelinde yürüttüğü çalışmalardan memnun olduklarını ifade ettiler.

 Kentte peyzaj alanında büyük değişiklikler yaşandığını ve sanatçıların yaptıkları eserleri sergilemede daha fazla yer tahsis edildiğine dikkatleri çeken atat Dağ, “Sayın başkanımız Doç.Dr. Lütfü Savaş, 4,5 yıllık zaman içerisinde gerçekleştirmiş olduğu icraatlar ile Antakya’yı adeta geçmiş tarihi ile buluşturmuştur. Başkan Savaş, sanata ve sanatçılara sunduğu imkanlar, verdiği değer ile gönüllere taht kurmayı başarmıştır. Unutulmaya yüz tutmuş Hat Sanatı’nın canlanması için bu tür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

 Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Antakya’nın bir sanat kenti olması için sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak büyük bir atılım içinde olduk. Antakya’nın tarihi sokak ve caddelerinin yanı sıra tarihi Uzunçarşı’nın restorasyonu ile üst yapı ve çevre güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. Hürriyet Caddesi’ni araç trafiğine kapatarak belli zaman aralıklarında sanatsal çalışmaların yapılmasına zemin oluşturduk” dedi.

 Kaligrafi ve Hat sanatçısı Ali Taner Dağ, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’a ziyaret anısına Hat sanatının güzel bir örneğini oluşturan bir tabak hediye etti.

 Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ve konuk heyet günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet