Skip Navigation Links

AK PARTİ’LİLER TEK TEK DİNLENDİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda Hatay Koordinatör Milletvekili olan Mehmet Erdoğan, ilçe teşkilatına aday adayı olan isimlerle konuşma

Gündem   A+a-


 AK PARTİ’LİLER TEK TEK DİNLENDİ


  AK Parti Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda Hatay Koordinatör Milletvekili olan Mehmet Erdoğan, ilçe teşkilatına aday adayı olan isimlerle konuşmak ve yoğunlaşan tepkileri dinlemek üzere ikinci kez İskenderun’a geldi. AK PartiHatay İl Başkanı İsmail Kimyeci ve belediye başkan aday adayı Uğur Feriz’in de katıldığı toplantıda Milletvekili Erdoğan, belde belediye başkanları, teşkilat üyeleri ve meclis üyeleriyle görüşüp, adayın ‘istişare’yle belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundu.

Basına kapalı olan bölümde Milletvekili Erdoğan’la birebir odada görüşen AK Partili üyelerin çoğunluğu Adem Ay veİbrahim Yaran isimleri üzerinde yoğunlaştı.

11 aday adayı isminin belirlendiği toplantıda konuşan Milletvekili Erdoğan, İskenderun Belediye Başkanlığı seçiminde aday aday olduğunu duyuran Uğur Feriz’e sahip çıktı. Hakkında çıkan dedikodulara sert yanıt verdi.

Erdoğan, “Burada teşkilat ve yönetimi birlikte belirleyeceğiz. Uğur Feriz’in emeği çok büyük. Teşkilata özel bir statü kattı. Burada ‘ben dedim oldu’ yaklaşımına izin vermeyeceğiz. Uğur Feriz’in alnı açık. Temiz bir insan. Birileri bir takım dedikodulardan beslenmek istiyor ama, bizler buna izin vermeyeceğiz. Varsa sıkıntısı olan savcılığa gitsin” dedi.

‘GEÇMİŞTE GÖREV YAPANLARIN ÖNCELİĞİ VAR’

Erdoğan konuşmasının devamında, “Amacımız sizleri dinleyip ayrıntıları yakalamak. Ben burada vicdanımla hareket etmek istiyorum. Gelirken de kimseyi aramadım. Geçmişte görev alan, emek sarfeden arkadaşlarımızın önceliği var. Gençlerimizin, kadınlarımızın önceliği var. Yeni yönetimde bu kıstasları göz önünde bulunduracağız. Teşkilat başkanı da olsa, milletvekili de olsa bu makam gelip geçici. Kimse buraya yapışıp kalmamalı. Ortak akılla hareketle bir aday belirlediğimizde, diğer isimler küsmemeli” diye konuştu.

Milletvekili Erdoğan toplantıda ayrıca genel gündeme de odaklandı.

Erdoğan, CHP’ye en büyük kötülüğü Kılıçdaroğlu’nun yaptığını söyleyerek, partiyi mezhepleştirdiğine dikkat çekti. Erdoğan, “Bizler, hepimiz kardeşisiz. Kimse halkla oynamasın. Asıl sosyal demokrat bizleriz. CHP devrimciyim ve sosyalistim dedi, uluscalcı oldular. Başbakanımız Erdoğan’ı bunlara yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İHANETE KALKIŞANLAR NE OLACAK?’

Erdoğan’ın konuşmasının ardından, söz alan AK Parti İskenderun İlçe Başkan aday adayları kendilerini tanıttı. Mehmet Kesik’in “Biz Devlet ihalesi almıyoruz” şeklindeki ifadeleri partililerce yadırgandı.

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan’ın da, “Partiye, İskenderun’a ihanet etmeye çalışanların bu tavrı karşılıksız kalmaz” sözleri alkış buldu.

Bu arada, birkaç haftadır yoğunlaşan tepkiler amacına ulaştı. “AK Direniş’ olarak yankı bulan demokrasi hareketi, “AK Parti’nin İskenderun’u kazanması gerektiği” vurgusu yaptı. Partiye zarar vermek isteyenlerin dışlanması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

İlçe Başkanlığı’na talip olan isimler; Adem Ay, İbrahim Yaran, Müslüm Türk, İbrahim Çolak, Bestami Kılınç, Zeynel Abidin Görgen, Ercan Şahan, Abdurrahman Keser, M. Fatih Yıkıcı, Mehmet Kesik ve Bestami Kara oldu.

MURAT ALIŞ İSMİNE TEPKİ

Öte yandan Arsuz ilçesinde için en güçlü aday olarak Nadim Tan gösterildi. Ancak, Arsuz AK Parti ilçe teşkilatı için alternatif aday adayı olarak önerilen Murat Alış’ın CHP’li belediye başkanı Fuat Süme’ye olan yakınlığı tartışıldı, bu isim tepki topladı.

Yapılan toplantının sonunda Milletvekili Erdoğan, çoğunluğun tahakkümü ışığında bir ismin genel merkezce değerlendirilceğini söyledi. Birkaç gün içinde, başkanın belirleneceğini hatırlattı

 

 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet