Skip Navigation Links

Kardeşliğimizi bozamazlar

Belediye Başkanı Savaş, Kanaat Önderleri, Dini Cemaat Liderleri ve Mezhep Mensupları Beyaz Tv’de “Objektif Programı’nın” Canlı Yayın Konuğu Oldular

Medya   A+a-


  Belediye Başkanı Savaş, Kanaat Önderleri, Dini Cemaat Liderleri ve Mezhep Mensupları
Beyaz Tv’de “Objektif Programı’nın” Canlı Yayın Konuğu Oldular ve Birlik Beraberlik Mesajları Verdiler
 
  KARDEŞLİĞİMİZİ BOZAMAZLAR
 
  Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, üç semavi dinin ve mezheplerin temsilcileri, kanaat önderleri ile birlikte Beyaz TV’de Araştırmacı-Gazeteci Kadir Çelik’in hazırlayıp sunduğu “Objektif” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.
Yayın hayatına Beyaz TV’de yeniden başlayan Objektif programının ilk yayını Antakya’dan canlı olarak gerçekleştirildi.
  Araştırmacı-Gazeteci Kadir Çelik’in hazırlayıp sunduğu ve çekimleri Ottoman Otel’de yapılan programa; Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, Şehit Babası Ahmet Tuna, Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Doğum, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Aliyad Onursal Başkanı Nasrettin Eskiocak, Ehdav Başkanı Ali Yeral, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar katıldı.
  Medeniyetler Korosu’nun birbirinden güzel eserlerini seslendirdiği programda ayrıca Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’le yapılan bir röportaja yer verilirken, Yeni Şafak Gazetesi yazarı Prof.Dr.Yasin Aktay’la da programın ilerleyen saatlerde telefonla canlı bağlantı gerçekleştirildi.
 
  Objektif programına konuk olan kanaat önderleri ve dini cemaat liderleri, konuşmaları ile Antakya’da, Hatay’da yaşanan kardeşlik, barış, hoşgörü ortamını tüm Dünya’ya anlattılar ve barış, kardeşlik mesajları verdiler.
 
  Reyhanlı’daki hain saldırıda şehit düşen Oğulcan Tuna’nın babası Ahmet Tuna’nın programda verdiği birlik, beraberlik ve sağduyu mesajları duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Şehit babası Tuna, oğlu Oğulcan Tuna’nın adının Reyhanlı’da okuduğu okula verilmesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 
  Hatay insanının oyuna gelmeyeceğini, din ve mezhep çatışması çıkartmak isteyen, Hatay’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını bozmak isteyen art niyetli bazı çevrelerin olumsuz senaryolarına itibar etmeyeceğini ifade eden Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “Hatay insanı kendi senaryosunu kendisi yazar, figüran olmaz ve bu senaryo da baş aktörü kendisi belirler” dedi.
Başkan Savaş, “ Huzurumuzu bozmak isteyen bu art niyetli çevreler boşuna uğraşmasınlar, biz burada yüzyıllardır et ve tırnak gibiyiz. Asırlardır kardeşçe birada yaşayan toplumlar iki günde birbirine düşman edilemez. Bizim ecdadımızda, kökümüzde sevgi, barış ve kardeşlik vardır.
 
  Bağlarımız güçlüdür. Hemşehirlerimiz bugüne dek bu senaryolara itibar etmedi. Bundan sonrada etmeyecektir. Biz bu filmi 12 Eylül döneminde de gördük. Şehrimizde var olan sevgi, kardeşlik ve dayanışma ortamımızı herkes görsün, herkes hissetsin istiyoruz. Sevgiyle, birlik olmakla, beraber olmakla her şeyin üstesinden gelineceğinin görülmesini istiyoruz. Bizler burada insanların hangi dine, hangi etnik kimliğe, hangi mezhebe mensup olduğunu sorgulamayız. Düğünümüz, cenazemiz, bayramımız bir. Hatay’da insanlar birbirine sevgiyle bakar. Kardeşliğimizi bozamazlar. Hatay insanı kendi senaryosunu kendisi yazar, figüran olmaz ve bu senaryo da baş aktörü kendisi belirler” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet