Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Hatay'ın İlk Cemevi İçin Belediyeden Yer Sözü Aldık'

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Kemal Soysüren, ilimizde ilk Cemevi'ni İskenderun'da açmak için dernek olarak girişimleri hızlandırdıklarını açıkladı.

Gündem   A+a-

Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Kemal Soysüren, ilimizde ilk Cemevi’ni İskenderun’da açmak için dernek olarak girişimleri hızlandırdıklarını açıkladı.
Mustafa Kemal Mahallesi, Sağlık Ocağı karşısında mülkiyeti belediyeye ait olan alanda Cem evi inşa etmek istediklerini belirten Başkan Soysüren, “Belediye Başkanımızdan söz aldık. Yer tahsisinden sonra inşaata başlayacağız. Bunun için gerekli finansmanı düzenlediğimiz kermese olağanüstü ilginin gösterilmesiyle sağlamış olduk.
Bundan sonra Başkanımızın yakın ilgisini bekliyoruz.” dedi.
Dernek kuruluş hakkında da bilgi veren Soysüren, “Alevi Bektaşi Öğretisini, Kültürünü ve büyük düşünür Hacı Beştaş Veli’nin Felsefesini, Kültürünü, yerleştirdiği ve geliştirdiği töreleri öğretmek, yaşatmak ve yaymaktır.
Din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin bütün insanların temel hak ve özgürlüklerinin savunucusudur.
Atatürk ilke ve Devrimlerine bağlıdır. Özellikle Laik Cumhuriyet devlet Sistemini tüm kurum ve kurumları ile işlemesinden yanadır.
Amaç doğrultusunda yetişmekte olan Sanatçı ve düşünürlere yardımcı olur. Kutsal saydığı günlerde ve anma günlerinde Birlik ve Kardeşlik sağlanmasına özen gösterir.
Amaçla belirtilen Kültüre ve Felsefeye hizmeti geçmiş büyük düşünürlerin, Ozanların, Yazarların ve Bilginlerin doğum, Ölüm, yıldönümleri ile ilgili anma günleri düzenler.
Afetlerde ve dar günlerde ayrım gözetmeksizin tüm insanlara olanakları ölçüsünde yardım eder ve toplumsal dayanışmaya girer.
Kadın haklarına özel olarak önem verir. Ancak Kadın haklarını, İnsan haklarının bir parçası olarak değerlendirir. Toplumun bütün katmanlarında Kadın ve Erkeğin eşit ve aynı hakka sahip olduğuna inanır.
Gençlerin ve Kadınların Derneğimiz bünyesinde görev yapmalarına, çalışma bilimleri ve komisyonlar oluşturmalarına önem verir.” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş