Skip Navigation Links

Yüzde 30 Tasarruf Dolandırıcılığına İnanmayın!!!

Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine açıklama yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ekonomi   A+a-


  Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel:
  Yüzde 30 Tasarruf Dolandırıcılığına İnanmayın!!!
 
  Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine açıklama yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bazı şirket isimleri verilerek, Tedaş ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını beyan ederek, abonenin yüklü elektrik faturalarını tasarruf yaptırdığı iddia edilen cihazlarla düşürmeyi taahhüt eden sözlere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
 
  Vatandaşın dolandırılmaması için bu durumlarda kesinlikle hiçbir kredi kartı bilgisi veya özel bilgilerini söz konusu şirket yetkililerine vermemeleri gerektiğini hatırlatan Enerji Bir-Sen Hatay İl Başkanı Ferit Ali Gündel, açıklamasında şöyle dedi:
  “Toroslar Edaş İlçe İşletme Müdürlüğümüze değişik tarihlerde gerek dilekçe, gerek telefon ihbarları ile intikal eden vatandaşlarımızın yapmış olduğu ihbarlarda; Bazı şirket isimleri verilerek TEDAŞ Genel Müdürlüğü ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini beyan ederek yapmış oldukları incelemede abonenin fazla elektrik harcamasının olduğu ve pazarlamış oldukları cihazları almaları durumunda % 30 enerji tasarrufu sağladıklarının belirtildiği ve bunun akabinde vatandaşlarımızın inandırarak kredi kartı numaralarının istendiği, bazı abonelerimizin ise Tedaş ve Enerji Bakanlığının adının kullanılmasından dolayı kredi bilgilerini verdikleri ve sonrada doldurduklarını belirterek kurumumuza başvuruda bulunmaktadır.
 
  Müdürlüğümüzün ve hiçbir Elektrik Dağıtım Şirketlerimizin bunun gibi veya benzer uygulamaları ve cihaz satışları bulunmaktadır.
 
  Bu türden yapılan iletişimlere vatandaşlarımızın itibar etmemeleri ve daha önceki ihbarlar hakkında yasal işlemler kurumumuz tarafından başlatılmıştır.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
HAKAN ÖZTANÜTE 23 Temmuz 2013 Salı
vatandaşı doğru bilgilendiriliyor başkanımıza teşşekkr ederiz
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet