Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’un Yıldızı Bu Projelerle Parlayacak..

Uzun yıllardır daldığı güzellik uykusundan bir türlü uyanamayan Arsuz’u bu güzellik uykusundan uyandırıp

Politika   A+a-


Arsuz’un Yıldızı Bu Projelerle Parlayacak.. ile 8gunhaber

tüm dünyanın ilgi odağı bir turizm cenneti yapmak için profesyonel bir ekiple uzun süre önce çalışmalarına başlayan CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Necati Yıldız’ı Gümüş Otel’de dinleyen 1200’ün üzerinde vatandaş, görsel destekli sunumu büyük bir beğeni ve ilgiyle izledi. 

     Bölgenin en çok merak edilen ilçelerinden birisi olan Arsuz’un geleceğini tesis etmek, projelerle hayat vermek, tarımdan turizme kadar bir çok konuda kalkındırmak için kolları sıvayan CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Necati Yıldız, “Büyük Arsuz Buluşması” sloganıyla İskenderun’dan Kale Köyü’ne kadar tüm kesimlerin temsil edildiği iftar yemeğinde sevenleri ve taraftarlarıyla bir araya geldi.

Avukat Necati Yıldız’ın herkesi hayran bırakan Atlantis Projesi tüm katılımcılar tarafından da hayranlıkla izlenirken, bölgede yaşayanların dahi bilmediği Atlantis Kıtası gerçeği ilk kez gündeme gelmiş oldu. Arsuz açıklarında denize gömülen Atlantis Kıtası’nın bir örneğini deniz üstünde yaparak tüm dünyadan turist çekmeyi hedeflediği çılgın projesini açıklayan Yıldız, uyuyan güzel Arsuz’u güzellik uykusundan uyandıracak çok önemli projelerinden bir çoğunu görsel bir sunum eşliğinde aktardı. 

Marina’dan Aqua Park’a, organik pazardan, turizm yatırımlarına, eğitimden doğal güzellikleri dünyaya tanıtacak, sadece deniz-kum ve güneş turizmiyle değil, yemyeşil orman örtüsüyle yaylalalarını da kalkındıracak projelerini açıklarken, tarım ve balıkçılık meslek gruplarını da ayağa kaldıracak çalışmalarını aktardı. 

Arsuz Gümüş Otel’de iftar yemeğinde muhteşem bir sunum yapan Avukat Necati Yıldız, projelerini ‘Normal Projeler ve Mega Projeler” olarak iki ayrı kategoride sundu. 

CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Refik Eryılmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, AKAD ve İGEV Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ve diğer sivil toplum kuruluşları, beldelerden meclis üyeleri, muhtarlar ve bölgenin her noktasından aile büyüklerinin katıldığı iftar yemeğine (1200) binikiyüz’ün üzerinde kişi katıldı.           

Kentlerin ve ülkelerin tanıtımında festivallerin  önemine  dikkat çeken Yıldız,  turizm yatırımlarının önünü açmak ve aynı zamanda gençlerin istihdam edilmesinin de önünü açmak hedefinde olduğuna vurgu yapan Avukat Necati Yıldız’ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Gümüş Otel’de ilgiyle dinlenen projelerinin sunumunu büyük bir heyecanla yapan Avukat Necati Yıldız, bölgenin yemek kültürünün tanıtımının yapılmayışının ciddi bir sorun olduğu vurgusunu yaparken, bölge insanının yüzyıllardır yaptığı lezzetli yemeklerin başka ülkelere mal edilmesinin önüne geçmek ve tanıtımını iyi yapmak gerekliliğine dikkat çekti. Bunun için ‘’Yerel Tadlar Festivali’’ düzenleyeceğini belirtti.  

Necati Yıldız, organik tarım ürünlerinin yerli ve yabancı turistlere sunulacağı organik pazarları da devreye koymak hedeflerini açıklarken, turizmin geliştiği bölgelerde uygulanan yöntemlerin Arsuz’da da başarılı olacağını söyledi.

Arsuz’un büyük ve yeni projelere ihtiyacı olduğunu belirten Necati Yıldız, yüzyıllardır süregelen bahar bayramının gittikçe özelliğini kaybettiğini belirtirken, bu bayramları geçmişteki gibi kutlamaya, tüm Türkiye’ye tanıtmaya da kararlı olduklarını anlattı. 

Bölgedeki su kaynaklarının su dolum tesisleri kurularak ekonomiye kazandırılacağını belirten Yıldız, balıkçılık ve tarım konularında da çok ciddi projelerle bölge kalkınmasına katkı sunacak atılımlar yapacaklarına vurgu yaptı. 

Bölgenin doğa güzelliklerinin tanıtımı için yerli ve yabancı turistlerin de bölgeye gelmesini sağlayacak uçan balon projesiyle tüm bu güzelliklerin tanıtımını sağlayacaklarını ve turizmi kalkındırma adına tüm yolları uygulayacaklarını belirten Necati Yıldız, organik tarım pazarı, ihtiyaç sahiplerine hizmet edecek Sosyal Market, Spor Kompleksi, Aqua Park, Arsuz Doğal Park, Arsuz Yelken Kulübü, Sahil Düzenlemeleri, Marina ile de cazibe merkezleri oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. 

Arsuz’la ilgili herkesin dudaklarını uçuklatan, hayran bırakan Atlantis Projesi’nin sunumunu yapan Avukat Necati Yıldız, bugüne kadar kimse tarafından bilinmeyen bir çılgın ve tarihi projeyi de ilk kez açıklamış oldu. Avukat Necati Yıldız’ın Atlantis Projesi şöyle: “M.Ö. 10.000 yıllarında Atlantis Kıtası, döneminin en yüksek uygarlık düzeyine ulaşmış bir kıta şehri. Tüm semavi dinlerin kutsal kitaplarında bu geçer. Kur’an-ı  Kerim’de Ad Kavmi diye geçer. Atlantis Kıtası, Arsuz’un dibinde, hemen karşımızda. Atlantis sular altında kalıyor ama bu böyle kalmayacak. Bu şehrin maketini deniz üstünde veya karada yaparak, tüm dünyaya tanıtacağız. Ekranda görülen resim, temsili bir resim değil, resmin ta kendisidir. Atlantis’i kurarken, üzerinde yaşam alanları oluşturacağız ve tüm dünyanın buraya gelmesini sağlayacağız.”

Bölgenin en büyük eksiği Marina projesinin altını çizerek anlatan Avukat Necati Yıldız, gelişmiş turizm merkezlerindeki Marina fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek, Mersin’den Kale Köyü’ne kadarki alanda bulunmadığını hatırlattı ve de Marina’yı işletirken turistlere çok uygun fiyat teklifler sunularak Arsuz bölgesine gelmelerinin sağlanabileceğini söyledi. 

Yaptığı muhteşem sunum sonrası Türkiye ve bölgedeki ekonomik ve siyasi gelişmelere de dikkat çektiği konuşmasıyla büyük alkış toplayan Avukat Necati Yıldız sözlerine şu sözlerle noktayı koydu: “ Taksim Gezi Parkı dili ile konuşacak olursak burada orantısız bir bir coşku, orantısız bir sevgi ve orantısız bir kardeşlik görüyorum. Bu güzelliğinizi, bu muhabbetinizi, bu samimiyetinizi Allah daim etsin. 

                 Bilindiği üzere Hatay büyük şehir statüsüne kavuştu. Karaağaç’tan Kale köyüne kadar Arsuz büyük bir ilçe oldu. Bu yeni ve büyük ilçenin büyük yatırımlara ve büyük projelere ihtiyacı var. Hazırlamış olduğumuz bazı projelerimizi siz değerli halkımıza sunmak ve fikir alışverişinde bulunmak bize büyük bir mutluluk verecektir. Şimdi hemen bu projelerimizi sunacağız ve ardından kısa bir sohbetimiz olacak. 

                 Sevgili konuklar, biz bu projeleri nasıl gerçekleştireceğiz? CHP büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partidir. Cumhuriyeti kuran ve devrimler gerçekleştiren bir partidir. Çağdaşlık yolundaki kazanımlarımızın çoğunu CHP gerçekleştirmiştir. Öte yandan Hatay ve Arsuz tarihi milattan önce 40.000 yıllarına kadar dayanır. Anadolu’daki ilk yerleşim birimlerinden birisidir. Antik çağlardan itibaren Hatay halkı dönemin en ileri medeniyet seviyesine erişmiştir. Hatay ve Arsuz halkı uygarlıklar kuran, keşifler yapan, icatlar bulan bir halktır. İlk yazılı anlaşmanın yapıldığı, ilk hukuk kurallarının uygulandığı, ilk kadın haklarının yazıldığı, ilk barış anlaşmasının hazırlandığı yer bu çoğrafyadır.  Anadolu’nun ilk camisi Habib-i Neccardır. Hristiyan kelimesinin ilk kullanıldığı yer Hatay’dır. St. Pier Kilisesi Hıristiyanlığın ilk kiliselerinden biridir. Bu şehir daha sonraki dönemlerde deprem gibi çeşitli doğal afetler nedeniyle bir süre geri kalmıştır. Şu anda Cami, havra ve kilisenin yan yana olduğu ve din, dil, ırk ayrımı olmaksızın barış içerisinde yaşanılan ender şehirlerden biridir. Ama artık eskisi gibi bilimde, sanatta, turizmde, ticarette ve sporda da yeniden öne geçmenin vakti gelmiştir. Tarihte defalarca bunu başarabilen bu halk yeniden yapabilir, yeniden başarabilir. 

               Yola çıkarken yanınıza almayı unutmamanız gereken bazı şeyler vardır. Birincisi ananızın hayır duası, ikincisi vefa duygusu, üçüncüsü sımsıcak yüreğinizi, dördüncüsü samimiyetle bakan gözlerinizi yanınıza almayı unutmamanız gerekir. Ben hepsini yanıma aldım da geldim karşınıza. Sizin de bunları yanınıza aldığınızdan eminim. O halde birlikte bu büyük yolculuğa var mısınız? Anadolunun yiğit insanları,  Arsuz’un yiğit insanları yeni bir Arsuz yaratmaya, yeni bir düzen kurmaya var mısınız? Dünyaya örnek olmaya varmısınız?

             Yıllar önce televizyonda olimpiyatları izliyordum. Fiziksel ve Zihinsel Engelli Sporcuların katıldığı 100 metre yarışını canlı izliyordum. Dokuz yarışmacı başlama çizgisinde toplandı. Start işareti verilince hepsi birden fırladı. Yarışmayı kazanmak için çok istekli görünüyorlardı. Yolu yarılamışken içlerinden genç bir delikanlı tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı. Diğer sekiz genç ağlama sesi ile durup geriye baktılar. Sonra hepsi yönlerini değiştirip geriye döndüler. Yere düşen arkadaşlarını ayağa kaldırıp dokuzu birden kol kola girip bitiş çizgisine doğru hep birlikte yürüdüler. Bu esnada tüm stadyumdaki onbinlerce insan ayağa kalkarak dakikalarca bu gençleri alkışladı. Bu olaydan da anlaşılacağı üzere ‘’Gerçek olan tek bir yarış vardır, insanlık yarışı’’

          İşte bu örnekte olduğu gibi ‘’Arsuz ovası, huzur yuvası’’ olacak. Hep beraber hazırlayacağımız ve gerçekleştireceğimiz projelerle güzel ilçemizi turizm cenneti yapacağız, sanat cenneti yapacağız, spor cenneti yapacağız. En lezzetli sebze ve meyveleri yetiştireceğiz. En güzel balıklar bizim olacak.  Sizlere bolluk bereket vaat ediyorum, zenginlik vaat ediyorum. Kıskanılan imrenilen bir ilçenin mensubu olacaksınız. Arsuz’da yaşayan tüm hemşehrilerim gururla ‘’Ben Arsuz’luyum diyecek’’. İnsanlar sizi parmakla gösterecek. ‘’Bu Arsuz’lu’’ diyecekler. Bir sözünüz senet kabul edilecek. ‘’O bolluk bereket yuvası Arsuz’da yaşıyor’’ diyecekler. ‘’O, yiğit insanların yaşadığı bir bölgenin insanıdır’’ diyecekler.

          Tüm bunları hep beraber gerçekleştireceğiz. Ben kelimesini tarihe gömeceğiz. Biz kelimesi düsturumuz olacak. Dünyanın en ünlü filozofu Sokrates ‘’Bildiğim bir şey varsa

hiçbir şey bilmediğimdir’’ demiştir. Gerçekten de bilimsel olarak kanıtlanmıştır insan beyninin ancak %7’sini kullanabilmektedir. Bu nedenle hepimizin birbirimizin bilgisine ihtiyacı var. Ben size bir elma versem, siz bana bir elma verseniz. Sonuçta ikimizin elinde birer elma kalacaktır. Siz bana bir bilgi verseniz ben size bir bilgi versem bu defa ikimizde de iki bilgi olacaktır. İşte bu yüzden tıpkı sevgi gibi bilgi de paylaşıldıkça çoğalır.

       Göçmen kuşların nasıl uçtuğunu mutlaka fark etmişsinizdir. Çünkü Arsuz ve Belen ilçelerimiz dünyanın en önemli göçmen kuş yolu üzerindedir. Göçmen kuşları V şeklinde bir formasyonla uçarlar. Bilim adamları bu kuşların neden V şeklinde uçtuklarını araştırmışlar. Ve sonuçta şu sonuca ulaşmışlar. Uçan her kuş kanat çırptığında arkasındaki kuşu kaldıran bir hava akımı yaratıyordu. Birbirlerinin kanat çırpınışlarındaki hava akımını kullanarak uçuş mesafelerini %80 oranında uzatıyorlar. Yani tek başlarına uçabilecekleri maksimum yolu grub halinde iki kat daha fazla uçabiliyorlar . En başta uçan lider kuş yorulduğunda en arkaya geçiyor. Hemen arkasındaki öne geçip liderliği devir alıyor. Bu değişikliği sürekli yapıyorlar. Grubtaki bir kuş uçamayacak duruma gelirse, bu kuşa yardım etmek amacıyla grubtan iki kuş ayrılıyor ve korumak üzere yanına gidiyorlar. Tekrar uçabilene kadar veya ölümüne kadar yerde onunla beraber kalıyorlar. Sonra da tekrar bir V formasyonuna katılıp kendi grublarına ulaşıncaya kadar beraber uçuyorlar. Bazı insanlar küçümsedikleri kişilere ‘’kuş beyinli’’ derken aslında onlara iltifat ettiklerinin farkında değiller. Keşke tüm insanlık bu göçmen kuşlar kadar dayanışmacı olsaydı. Keşke tüm insanlık iyilik için birlikte hareket etseler. Keşke tüm insanlık bu kuşlar kadar özgür olabilse. Fakat yerelde Arsuz halkı olarak biz bu birlikteliği gerçekleştirebiliriz. Bu dayanışmayı sağlayabiliriz. Buna yürekten inanıyorum. 

                   Yaklaşık iki bin  yıl önce bilge bir adam çölde öğrencileriyle otururken demiş ki; ‘’Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz?’’ ‘’Tam olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?’’ diye sorar. Öğrencilerden biri; ‘’uzaktaki sürüye bakarım, koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir’’. Başka bir öğrenci söz almış ve ‘’hocam’’ demiş. ‘’İncir ağacını, zeytin ağacından ayırdığım zaman anlarım ki sabah başlamıştır. Bilge adam uzun bir süre susmuş. Öğrenciler meraklanmışlar ve ‘’Siz ne düşünüyorsunuz hocam’’ diye sormuşlar. Bilge şöyle demiş; ‘’Yürürken karşıma bir kadın çıktığında güzel mi çirkin mi, siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona arkadaş diyebildiğimde ve yine yürürken önüme çıkan erkeği zengin mi yoksul mu diye bakmadan, aldırmadan, KARDEŞİM sayabildiğimde anlarım  ki SABAH olmuştur, AYDINLIK başlamıştır… 

                    Haydi hep birlikte bu ‘’Büyük Yolculuğa’’ beraber ele ele çıkalım. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Günlerimiz Aydınlık olsun.”

Arsuz’un Yıldızı Bu Projelerle Parlayacak..   videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (1) adet yorum var.
ALİ 16 Temmuz 2013 Salı
Arsuz halkı ile yakından uzaktan ilgisi olmayan ithal belediye başkan adayı olması şansını olumsuz yönde etkileyecektir.
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş