Skip Navigation Links

Eryılmaz: Hatay Halkının Kaygıları Büyüyor!

CHP Hatay Milletvekili Av Refik Eryılmaz gençlerin gezi parkı direnişinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın içeride ve dışarıda karizmasını yerle bir et

Politika   A+a-


REFİK ERYILMAZ İFTAR YEMEĞİNDE SERT KONUŞTU... ile dm_51c08631712b4
 
  Eryılmaz: Hatay Halkının Kaygıları Büyüyor!
 
  CHP Hatay Milletvekili Av Refik Eryılmaz gençlerin gezi parkı direnişinin Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın içeride ve dışarıda karizmasını yerle bir ettiğini, Armutlu’daki gösterilerde de iki gence polislerin saldırısının bir insanlık suçu olduğunu söyledi.
 
 
  Hatay’ın yeni Arsuz ilçesi belediye başkan aday adayı Av. Necati Yıldız’ın iftar yemeğinde konuşan Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Türkiye’de en son dönemde Taksim Gezi parkı ile başlayan ve hala devam eden bu süreçten dolayı bütün halkın ve bu bölgede yaşayan insanların derin kaygı içerisinde olduğuna dikkat çekti.
 

 
  Eryılmaz, “Bu gezi parkı eylemleri neticesinde demokrasi ve özgürlük talebiyle tamamen barışçıl yöntemlerle bir elinde Türk bayrağı ve diğer elinde Atatürk posteri ile meydanlara inen vatandaşlara reva görülen bu şiddet baskıyı kınıyor lanetliyorum” dedi.
 
 
 
  ERDOĞAN’IN KARİZMASI DA MASKESİ DE DÜŞTÜ!
 
  Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın iktidara gelirken “Ben bu ülkeye demokrasiyi, özgürlükleri getireceğim, birlik ve beraberliği sağlayacağım” diyerek verdiği vaatleri de hatırlatan Eryılmaz, “Geldiğimiz süreçte ülkeyi bölen, vatandaşlar arasında nifak tohumları eken, vatandaşları ayrıştıran, çatıştıran, birbirine düşürmeye çalışan anlayışla bu ülkeyi yönetmeye çalıştığını görüyoruz. Özgürlüklerin demokrasinin temel kurallarını her gün ihlal eden ortadan kaldırmaya çalışan kendi baskıcı faşist anlayışını toplumun her kesimine dağıtmaya çalışan bir rejim bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. Gezi taksimi direnişi ile bu uyanış Recep Tayip Erdoğan’ın ve hükümetinin karizmasını çizmiş yerle bir etmiştir. O Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere cumhuriyeti emanet ediyorum dediği gençlerimiz Tayip Erdoğan’ın karizmasını yerle bir etmiş, onun maskesini düşürmüş, gerçek yüzünü bütün dünyaya göstermiştir” şeklinde konuştu.
 
  İKİ GENCE İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞTİR
 
  Hatay’ın Armutlu bölgesinde iki genci gösteri yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle saldırıya uğradıklarına değinen Eryılmaz “Sokak arasında önce gaz fişeği atılıyor yere düşüncede peşinden koşan polislerin tekmeli yumruklu coplu saldırısına maruz kalıyor. Onları hastanede ziyaret ettik ne burun kalmış, ne elmacık kemiği kalmış, ne çene kalmış, ne kafatası kalmış bu bir insanlık suçudur. Yere düşen bir vatandaşımızı bu şekilde darp etmeye ne polisin nede başka bir yetkilinin hakkı ve yetkisi yoktur. Siz hangi yetkiye dayanarak yere düşen vatandaşımıza bu şekilde saldırı yapabiliyorsunuz. Faşist ülkelerde bizim görmeye alışık olmuş olduğumuz manzaradır, ülke bu şekilde yönetilemez” diye konuştu.
 
 
  MECLİSTE SALDIRIYA UĞRUYORSAK…
 
  Türkiye’nin fotoğrafının hiç iyi görünmediğinin altın çizen Eryılmaz şunları kaydetti: “Herkesi kucaklayan herkese şefkat gösteren herkesin başbakanı olduğunu gösteren bir başbakan bir hükümet istiyoruz. Ama inanın semimim olarak söylüyorum biz muhalefet partilerine dahi tahammül etmiyorlar. Bizim başbakanı hükümeti eleştirmemizi tahammül etmiyorlar biz orda saldırıya uğruyoruz. Bu gün eğer yasal temsilcileri meclis çatısı altında saldırıya uğruyorsa varın gerisini siz düşünün!”
 
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı ‘sandıkla gelen sandıkla gider milli irade’ konusundaki açıklamalarını da sert bir dille eleştiren CHP’li Eryılmaz “Milli iradeden bahsediyor. Mursi Mısır’da iktidardan uzaklaştırıldı. Sandıkla gelen sandıkla gider diyor. Ama kendisi iki yıldır Suriye’de sandıkla gelen yönetimi devirmek için 40 ülkeden militanları getiriyor, eline silah cebine para gönderiyor, gidin Suriye’deki yönetimi değiştirin diyor. Hangi sandıkla gelen sandıkla gidecekti. Hani milli iradeye saygılı olacaktın. Siz Mısır’da Mübarek düşürüldüğü zaman ona devrim diyeceksiniz Ama sizin Müslüman kardeşler örgütü üyesi, militanınız, kardeşiniz organik bağı içinde olduğunuz Muhammet Mursi düşürüldüğü zaman da darbe diyeceksiniz. Darbe her yerde darbedir. Mübarek düşürüldüğü zaman da darbeydi ona karşı çıkacaksınız Mursi’ye yapılan da darbeydi ona da karşı çıkacaktınız. Mısır’da darbe oldu diye yönetime tepkinizi koyacaksınız diğer taraftan Suriye de meşru, seçimle yönetime gelmiş yönetimi devirmek için iki yıldır küresel güçlerle Arap sermayesiyle iç bünyeye gireceksiniz ve orada 100 bin insanın ölümüne ortak olacaksınız bunları yapmayın dedik ama bizi dinlemediler” şeklinde konuştu.
 
 
  HATAY EKONOMİK VE SİYASİ ABLUKA ALTINDA
 
  Hükümetin yanlış politikaları nedeniyle Hatay’ın ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında abluka altına alındığını da önü süren Eryılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: “Özellikle Hatay bu yanlış politikalardan dolayı Abluka altındadır. Ekonomik siyasi, güvenlik, sınır ablukası altındadır. Bakın 930 km sınır boyunca açık bir tek sınır kapımız kalmamıştır. İhracatçı, sınır ticareti ile uğraşan vatandaş esnaf, çiftçi nakliyeci perişan olmuş durumda güvenlik sorunu var. Sınırlar kevgire dönmüş. Şimdi biz bunlar olmasın dediğimizde yanlış politikanız dediğimizde bize tepki gösterdiler. Bütün bu olumsuzluklar karşısında politikaların doğru olduğunu iddia ediyorlar. Özetle Türkiye’nin fotoğrafı çok iyi değil...”
 
 

Eryılmaz: Hatay Halkının Kaygıları Büyüyor! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet