Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP'li vekilden Çelikiş'e ziyaret

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu eşi ve CHP İskenderun İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Meliha Çaylı ile birlikte Çelik-İş Sendikası İsk

Gündem   A+a-

 
  CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu eşi ve CHP İskenderun İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyesi Meliha Çaylı ile birlikte Çelik-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti. Çelik İş sendikasına destek amaçlı gerçekleştirilen ziyarette Vekil Edipoğlu’nun çelik işçisine moral vermek adına sakal bıraktığı gözden kaçmadı. İsdemir işçisinin yanında olduğunu göstermek için sakal bıraktığını her platformda dile getirdiğini söyleyen Ediboğlu “Parti olarak da kişi olarak da siyasi görüşümüz emekten ve emekçiden yanadır” dedi.
 
  Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, Şube Yöneticileri Tuncay Avcı, Hacı Gönül, Musa Okçu ve Murat Kayış’ın ağırladığı Milletvekili Ediboğlu, “Emek mücadelesi çok gerilere götürüldü. 1980 öncesi zorlu mücadeleleri görüyorduk. Gebze’de bir eyleme destek vermeye öğrenci olarak gitmiştim. İki yüz, üç yüz bin kişinin eylemlerine ve sendikal mücadelelerine tanık olmuştuk. Bugünlerde ise işçi ve sendikal eylemlerin zayıflığına tanık oluyoruz. İnsanlar hakkını aramaktan vazgeçerse hak alınamaz. Hak verilmez, alınır. Mücadele öncelikle bu konuda olmalı. Mücadele olmadan hak alınmaz. Mutlaka mücadelenin bir bedeli olacaktır. Bu yolda grev varsa grev olacaktır.
 
  İşin doğrusu ortak yolun bulunması ve uzlaşıdır. Grev tıpkı savaş gibi hem işverene hem de emekçiye zarar verir. İki tarafın da zarar görmemesi ülke yararınadır. Siyasi görüşümüz parti olarak da, kişi olarak da emekten ve emekçiden yanadır. Haklı mücadelenizde her zaman sizlerleyiz” şeklinde konuştu.
  Milletvekili Ediboğlu sonrası söz alan Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ise “Sakal eylemimiz devam ediyor. Milletvekilimiz Ediboğlu ’da yanımıza sakalıyla gelip, eylemimize destek oldu. Hatay’a ve emeğe gösterdiği saygı ve duyarlılık için kendisine teşekkür ediyorum. TİS’i diyalogla, uzlaşıyla masada bitirmeye hazırız. Greve de hazırız. İşveren grev kırıcılığı yapmak istese de işçimiz çelik gibi duruyor. İşçilerimiz arkamızda. Kendimizi güçlü ve hazır hissediyoruz. Bu grevin vebali bize ait değil. Vekilimize ve CHP’ye tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar