Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Acılı Baba'nın Adalet için Feryadı

Gezi Parkı protestolarının Eskişehir ayağında, 2 Haziran’da dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren

Gündem   A+a-

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin soruşturmada skandallar bitmiyor. Korkmaz’ın öldürüldüğü Sanayi sokaktaki kameralardaki görüntülerin silinmiş ya da eksik çıkması konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü, “Otel sahibi tedbir amaçlı şalteri kapatmış” açıklamasını yaparken, Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, çarpıcı iddialarda bulundu.


Gürkan Korkmaz, “Kardeşimin öldürüldüğü sokakta kameralar var. Polis, otele gelip kayıtları alıyor. Başta açamadığından teknik personel çağrılıyor otel aracılığıyla. Sonra görüntüler kopyalanıp, kamera iade ediliyor. Savcılık keşfinde ise görüntüler yine açılmıyor. Teknik personel yine geliyor, bilirkişi inceliyor ama görüntüyü bulamıyor. Otel sahibinin ‘silmişler o zaman’ beyanı tutanaklara girdi. Kopyası bile ortada yok o görüntülerin” dedi.


Korkmaz’ın öldürüldüğü Sanayi Sokak’ta çok sayıda kişinin benzer şekilde darp edilmesi, biber gazından buraya kaçan kişilerin özellikle beklenmesi, sopalı bu gruba yönelik polis müdahalesi olmaması ve sonraki gelişmeler, şüphelilerin “sivil polis” olduğu iddialarını güçlendirdi.
Hastaneye başlangıçta gözaltına alınmaktan korkarak gitmeyen, arkadaşlarının zoruyla gittiği hastaneden ağrı kesici verilerek gönderilen, ağır durumda olmasına rağmen müdahalede geç kalınan Korkmaz’a müdahale eden doktorlarla ilgili soruşturma başlatıldı. Twitter hesabından eylemciler aleyhinde mesajlar veren bir doktorun Korkmaz’a bilerek bakmadığı öne sürülürken, soruşturmayı açan Sağlık Bakanlığı’nın önceki gün, “Korkmaz, başvurduğu hastaneden, tomografi cihazı bulunan hastaneye sevk edilmiştir, gecikme yaşanmamıştır” açıklamasını yaptığı dikkati çekti.

Şalter kapatılmış ?


Emniyet Genel Müdürlüğü de dün twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Basında yer aldığı şekilde CD’nin kırılması veya içeriğine müdahale söz konusu değildir. İddia edilen eksik görüntünün olay yerindeki otel sahibinin tedbir amaçlı elektrik şalterini kapatmasından kaynaklandığı ifade edilmiştir. Adli soruşturmanın yanısıra idari soruşturma da devam etmektedir. Soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi süreci teşkilatımız dışında yürütülmektedir” denildi.
Açıklamada, savcının talimatıyla, ham görüntülerin bölgeden toplanarak savcılığa teslim edildiği, soruşturma ile ilgili kriminal ve bilirkişi sürecinin emniyet dışında, jandarma tarafından yürütüldüğü kaydedildi.
Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Ali’yi arkadaşları dövmüş olabilir” diyen Eskişehir Valisi’ne sert tepki gösterdi. Korkmaz, şunları söyledi:
“Görgü tanığı ilk günden beri, ’Ali İsmail’e ellerinde cop olan, gaz maskesi olan, telsiz sesi gelen kişiler de vuruyordu. Hatta aralarından biri vuran vatandaşlara dönüp yeter artık sınırınızı bilin, başımıza iş açmayın’ dedi. Bunlar polis tarafından, polis gözetiminde ve polis yönetiminde yapıldı. Bundan da eminiz. Ama biz sağduyulu davrandık. Hala şüpheli diyoruz polis için. Delil karartılması için hala şüpheli diyoruz. Türkiye için yapıyoruz bunu. Sütümüz temiz bizim. Sütü temiz olmayanlar yapsınlar bunları. Ama biz onların, bunu yapanların bile bu acıları yaşamasını istemeyiz.”
Korkmaz, bulunamayan ve silinen görüntülerle ilgili de çarpıcı iddialarda bulunarak, şunları anlattı:
“Savcılık, kamera kayıtlarını emniyete toplatmasa böyle olmazdı. Savcılığa görüntüler, alındıktan 2 gün sonra ulaştırıldı. Toplam 3 işyerinin kamerası var alanı gören. İkisinde görüntü çıkmıyor, birinde 20 dakika silinmiş. Otelin yetkilileri keşifte resmi olarak da beyanda bulundular. Otel yetkilileri görüntülerin emniyet tarafından ilk alındığı zaman açıldığını, denendiğini hatta bir kısmının kopyalandığını ondan sonra hard diskin emanete teslim edildiğini beyan etti. Sağlam olarak teslim alınan hard diskler emniyetten savcılığa gittiğinde artık açılamıyordu.”

Tutanakla almadılar


Polisin, kayıtları ilk aldığında tutanak düzenlemediği iddia edildi. 48 saat sonra yapılan keşif sırasında kamera görüntüleri alınırken tutanak düzenlendiği öne sürüldü. Böylece, aradaki işlemlerin kayıt altına alınamadığı belirtilirken, bilirkişi raporundaki “sistemin vidalarının aşınmış olduğu” iddiasının, geçen 2 günlük sürede yapılan işlemlerden kaynaklandığı ifade edildi.

 

Acılı baba adalet istiyor


Ailenin yaşananlara tepkisi ise sert oldu. Acılı baba Şahap Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü birinci sınıfında okuyan oğlunu öldürenlerin bulunmasını isterken, “Emniyet çok güçlü. İstediği zaman her şeyi buluyor. Her şeyi çözüyor. Nasıl bulamıyorlar hayret ediyorum. Bugün herbir işyerinin önünde bir kamera var. İstedikten sonra 24 saat geçmeden her şeyi açıklayabilirdi. Bu olayı kim yaptıysa bir an önce ortaya çıkarılmalı. Oğlumun ölümünden sorumlu olanların yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyorum. Bulmak yerine içimizi acıtan açıklamalar yapıyorlar” dedi.

Kaynak:Milliyet

Acılı Baba'nın Adalet için Feryadı  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar