Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

ATALAR KOLEJİ İÇİN ‘KAPATMA’ KARARI!

Milli Eğitim Bakanlığı’na yapılan itirazlar sonrasında Özel Atalar Anadolu Lisesi, Özel Yeni Atalar Ortaokulu,

Gündem   A+a-

Özel Yeni Atalar İlkokulu ve Özel Tek Fener Akşam Lisesi için geçici olarak 15 gün kapatma kararı geldi. Yazı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Kocaoğlan imzasıyla Atalar Koleji’ne ulaştı.

Yeni kontrat imzalaması için 15 gün süre verilen okul yönetiminin, mevcut bina sahibinin yeni bir kontrat imzalayamayacağını bildirmesi üzerine, Valilik yapılacak inceleme ve soruşturma raporuna göre işlem yapacak. Bu durumda okulun mecburen kapanması bekleniyor..

ÖDEME TALEP EDİYORLAR!

2012 yılı Nisan ayında Can Atalar şirketinden Kanay şirketine devri gerçekleştirilen okullar, mahkeme kararı ile eski ortak Cuma Bal’a verilince, yeni yönetim, hakları olmayan paraları da tahsil etmeye başlamıştı. Hatta, öğrenci velilerine mesaj göndererek ödeme yapmamaları durumunda mahkemeye vereceklerini belirten Can Atalar Şirketi yetkililerine, bazı öğrenci velilerin de dava açma hazırlığında olduğu iddia edildi.

Okulun kapanması gündeme gelir gelmez okul yönetimini bir telaş sardı. Okula borcu olanlara ödeme emri göndererek “ödeme yapılmaz ise icra işlemi uygulanacağını” öğrencilerin velilerine SMS yolu ile ileten Atalar Koleji yönetimi aynı zamanda İskenderun’da yeni dönem kayıtları yaptıkları ve bu konuda bölgedeki bir çok özel okulun kapandığını ve kendilerinin başarılı oldukları yönünde gerçeği yansıtmayan reklam yayınları ile kayıt süresini hızlandırmaya çalıştıkları ileri sürüldü. Okulun kapatılma kararını gizlemeye çalışan okul yönetiminin yeni yaptıkları öğrenci kayıtlarında öğrencilerin durumlarının ne olacağı ise merak konusu oldu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar