Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

340 bin iş işsizleri bekliyor

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı tüm işsizleri İŞKUR’a davet etti.

Ekonomi   A+a-

 
   340 BIN İŞ İŞSİZLERİ BEKLİYOR
 
  İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı tüm işsizleri İŞKUR’a davet etti. Kurumun kayıtlarında 340 bin kişilik açık iş talebi bulunduğunu belirten Yazıcı, “Kurumumuza kayıtlı işsizleri işverenlerin talepleri doğrultusunda bu işlere yönlendireceğiz” dedi.
 
  Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı, İŞKUR’un 2013 yılı Ocak-Haziran dönemi resmi rakamlarını açıkladı. 81 ilden gelen verilere göre yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi bir performans sergilediklerini belirten Yazıcı, “Yılın ilk yarısında 360 bin vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İşe yerleşmelerin 330 bini, yani yüzde 91.6’sı özel sektörde gerçekleşti” dedi.
 
  İş bulmak için İŞKUR’u tercih eden kişilerin sayısında da yüzde 70 artış kaydettiklerinin altını çizen Yazıcı, aynı dönemde 1 milyon 225 bin kişinin Kuruma başvurduğunu bildirdi.
 
 
  ÖZEL SEKTÖRDEN İŞKUR’A YOĞUN TALEP
 
  Vatandaşların yanı sıra işverenlerin de İŞKUR’a ilgisinin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazıcı, 6 ayda 700 bin kişilik açık iş aldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “2013 Ocak-Haziran döneminde İŞKUR olarak yaklaşık 700 bin kişilik açık iş aldık. Geçen yıla göre açık iş sayısını yüzde 86 artırdık. Özel sektörden aldığımız açık işlerin sayısı ise geçen yıla göre yüzde 123 arttı.Açık işlerin 665 bini özel sektörden geldi.”
 
   Yazıcı ayrıca, karşılanamayan 340 bin kişilik açık iş talebi için ise çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından uygun nitelikleri taşıyan kişilerin bu işlere yönlendirileceğini vurgulayan Yazıcı, düzenleyecekleri mesleki eğitim kurslarıyla işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda eleman yetiştireceklerinin müjdesini verdi.
 
   Son olarak 2013’ü “Kadın ve Engelli Yılı” ilan ettiklerini hatırlatan Yazıcı, “Ocak-Haziran döneminde 102 bin kadının yanı sıra 20 bin engelli İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti. 30 bin kişi ise yurt dışına gönderildi. Aktif işgücü programlarında da iyi bir ivme yakaladık. 2013 yılının ilk 6 ayında yaklaşık 20 bin kurs açtık. Bu kurslara 77 bini kadın olmak üzere yaklaşık 170 bin kursiyer katıldı” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar