Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Savaş İçme Suyu Kuyularını Yerinde İnceledi

Antakya Belediyesi 5 mahallenin içme suyu sorununu çözdü.

Gündem   A+a-


  ANTAKYA BELEDİYESİ AÇTIĞI YENİ SU KUYULARI İLE
  TOKİ BÖLGESİ DÂHİL 5 MAHALLENİN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZDÜ
 
  Antakya Belediyesi Saraycık Mevkiinde yürüttüğü içme suyu sondaj çalışmalarının sonucunda
açtığı yeni su kuyuları ile Toki bölgesi dâhil batı yakasında bulunan 5 mahallenin içme suyu sorununu çözdü.
 
  Antakya’nın Saraycık mevkiinde yapılan çalışmalarda ilk etapta 6 adet yeni içme suyu kuyusu açtıklarını belirten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, saniyede 75 litre debisi bulunan içme suyu hattının kentin batı yakasındaki içme suyu ihtiyacına çok büyük katkı sağlayacağını belirtti.
 
  Çalışmaları yerinde denetlemek üzere Başkan Savaş beraberinde Fen İşleri Müdürü Nihat Tazeaslan ve Su ve Kanal İşleri Müdürü Engin Sözer’le birlikte bölgede incelemede bulundu, yürütülen faaliyetler ve teknik konular hakkında geniş kapsamlı bilgiler aldı.
  Konuyla ilgili konuşan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, “Saraykent, Aksaray, Akasya, Altınçay mahallelerimiz ve Saraycık Mevkii olmak üzere şehrin Batı yakasındaki bu bölgelerin su sorununu çözmek amacıyla Saraycık mıntıkasında belediyemiz tarafından açılmış olan 6 adet içme suyu kuyusunun ihyası yapılarak elde edilen suyun 100 m³ hacimli servis deposuna oradan da 5000 tonluk Saracık deposuna aktarılması maksadı ile ihale kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor. Açılan 6 adet kuyunun toplam kapasitesi 75 lt/sn olup, bunun 5 lt/sn si TOKİ lere 1800 m.isale hattı yapılarak bağlandı. Böylece TOKİ’ lerin su sorunu çözüldü. Geri kalan suyun tamamı Saraycık deposuna nakledilecek. Şu anda ihale kapsamında servis deposu inşaatı beton işi kısmen tamamlanarak çalışmalar devam ediyor. Ayrıca isale hattıyla ilgili 2071 m çeşitli çaplardaki diktil font borunun 600 m si döşenmiş ve çalışmalar sürüyor. Döşenen diktil font borular Antakya’da ilk defa kullanılıyor. Şu anda dünyada en iyi ve sağlıklı içi beton kaplama dışı çinko üzerine bütüm kaplama üç alaşımlı çelik boru imalatı olup, muflu olması döşeme rahatlığı ve dayanıklılığı bakımından diğer borulardan daha kaliteli olması nedeniyle seçildi. Yapılan çalışma bölgede bulunan mahallelerimize, hemşehrilerimize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar