Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Festivalde kültürlerin buluşması sağlandı

31. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali’ne katılan uluslar arası ve yerel halk oyunları grupları, gösterileriyle renk kattı.

Magazin   A+a-


İSKENDERUN TURİZM FESTİVALİ FOLKLOR GÖSTERİLERİ... ile 8gunhaber
 
  Festivalde kültürlerin buluşması sağlandı
 
  31. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali’ne katılan uluslar arası ve yerel halk oyunları grupları, gösterileriyle renk kattı.
 
  Çeşitli ülkelerden halkoyunları gruplarının katıldığı festivalde, kültürlerin buluşması sağlandı.
 
  Rusya, Bulgaristan, Arnavutluk, Gürcistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Moldova, Kıbrıs ve ülkemizden Konya ve Bartın’dan 372 kişinin katıldığı halk oyunları gösterisi, beğeniyle izlendi.
Festivalde, halkoyunlarını sergileyen gruplara, diğer gruplar da sahne dışında dans ederek, katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halk oyunları gösterisi sergileyen konuk ekiplere, Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen etkinlikte İskenderun fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

 
 
 
   ‘Önemli olan insanların bir araya gelmesidir’
 
   Çeşitli ülkelerden folklor ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde, kültürlerin İskenderun’da buluşmasının sağlandığını belirterek, insanlar birleşince dünyanın da birleşeceğini anlatan anekdotla konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Önemli olan insanların birleşmesi, bir araya gelmesidir. Şimdi biz çeşitli ülkelerin folklor gruplarını bir arada seyrettik, birlikte kardeşçe şarkılar söyledik. Onlara İskenderun’un ve festivalimizin anısına plaket vereceğiz . Ülkelerine gidecek, bizi anlatacaklar. İskenderun’un ve sizin güzelliklerinizi anlatacaklar” dedi.
Alanı dolduranlara, “Konuklar İskenderun’u çok beğenmişler tekrar gelmek istiyorlarmış. Davet edelim mi?” diye soran Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, halkın “Evet” cevabı üzerine konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada sizin birlikte olmanız kadar önemli bir şey. Bütün bu organizasyon, etkinlik eğer sevgili İskenderunlular burada olmasa hiçbir şeye yaramazdı. İyi ki varsınız. Her şey İskenderun için, güzel İskenderunlular için.”
 
   ‘ Folklor toplumların kültürünün özümsenmiş ifadesidir’
 
   Festival etkinliklerine halk oyunları gösterileriyle renk katan uluslar arası ve yerel halk oyunları gruplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Folklor gösterisinde yapılan her hareketin bir anlatımı olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Folklor toplumların kültürünün özümsenmiş ifadesidir” dedi.
 
   Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu: “Sizleri elimizden geldiğince ağırlamaya çalıştık. Önemli olan gönül birlikteliğidir. Ülkelerin, insanların birbirlerini tanımalarına vesile olmasıdır. Dünya göreceli olarak küçüldü, insanlar teknolojiyle sadece internetle dost olmaya başladılar. Birinci arkadaş internet olmaya başladı. Ama hiçbir şey hiçbir şey gözgöze, karşılıklı diyaloğun yerini tutmamıştır ve tutamaz da. İnternet arkadaşlıkları insanları göreceli olarak yalnızlığa itiyor. Folklor toplumların kültürlerinin özümsenmiş bir ifadesidir. Her hareketi sanatsal anlatımdır. Yapılan her oyun ve harekette bir buğdayın biçilmesi, bir hamurun yoğrulması, bir makinanın çalışmasının bir ifadesidir aslında. Sizlerden her birinizi toplumumuzun bir ifadesi olarak burada görüyoruz. Ülkelerinize döndüğünüzde ailelerinize, kardeşlerinize bizden sevgilerimizi, dostluklarımızı iletmenizi istiyoruz. Sizleri İskenderun’a yine bekliyoruz. Burayı eviniz gibi görebilirsiniz.”
 
   Çeşitli ülkelerden gelen konuklar, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e hediye vererek, birlikte fotoğraf çekildi.
 
  Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı ziyarette, konuklarına hediye verdi.
 

 
Festivalde kültürlerin buluşması sağlandı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar