Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'ın yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı var

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Türkiye’de enerji fiyatlarının geldiği noktaya dikkati çekerek,

Politika   A+a-

 
   HATAY’IN YENİLENEBİLİR ENERJİ
   KAYNAKLARINA İHTİYACI VAR
 
  CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, Türkiye’de enerji fiyatlarının geldiği noktaya dikkati çekerek, “Hatay bir an önce yenilenebilir (rüzgar, güneş) enerji kaynaklarını değerlendirmelidir. Temiz ve ucuz bir enerji için Hatay’ın yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı var” dedi.
 
 
  Kahraman, Hatay’da güneş ve rüzgâr açısından uygun bölgeler bulunduğunu belirterek, “Dünyada bütün ülkeler artık temiz, ucuz ve güvenilir enerji peşinde. Hatay hem rüzgâr enerjisi hem de güneş enerjisi üretmeye uygun bir yer. Yerel yönetimlerin Hatay’a yapacağı en büyük iyiliklerden birisi de belki yenilenebilir enerji sağlamak olacaktır” diye konuştu.
 
- Trafik ışıkları güneş enerjisinden
 
 
  Belediye başkanı seçilmesi durumunda, yenilenebilir enerji üretecek tesisler kurmak isteyen firmalara, belediye olarak teşvik verip yer tahsisinde öncelik sağlayacaklarını anlatan Hakan Kahraman, “49 ve 99 yıllık arsa tahsisi teşviki ile yenilenebilir enerji kaynaklarının çeşitlenmesi ve canlanmasını sağlayacağız. Başta sokak aydınlatmaları ve trafik ışıklarının güneş enerjisi ile çalışmasını sağlayarak örnek bir Hatay’ı Türk kamuoyuna sunacağız” açıklamasında bulundu.
 
  - Yap-işlet-devret modeli olabilir
 
  Kahraman, bu konuda gerekirse dış kaynak arayışına da girebileceklerini ifade ederek, “yap-işlet” veya “yap –işlet-devret” yöntemiyle yabancı yatırımcıları bu konuda Hatay’a davet edilebileceklerini söyledi. Petrol ve doğalgaz kaynaklarına yakın bir coğrafyada bulunan Hatay’da yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının tüm dünyaya örnek olacağını ifade eden Hakan Kahraman, enerji kaynaklarının çeşitlenmesiyle halkın enerji için ödediği harcamaların da azalacağını söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar