Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

TKDK hibe destek yatırımları devam ediyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü hibe destek programı kapsamında sözleşmeleri imzalanan projelerin yatırımları devam

Ekonomi   A+a-

 
  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörlüğü hibe destek programı kapsamında sözleşmeleri imzalanan projelerin yatırımları devam ediyor.
 
  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sözleşme imzalanmasının ardından yatırımları devam eden projeler ile ilgili olarak İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy tarafından yazılı basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
  İl Koordinatörü Özgürsoy yaptığı açıklamada, proje sahipleri ile yaptıkları görüşmeler ve yapılan incelemeler sonucunda yatırımların sorunsuz devam ettiğini gördüklerini, Hatay’ın tarım ve hayvancılık sektörünü AB standartlarına yükseltmek amacı ile yapılan desteklemelerde bugüne kadar sonuçlandırılan çağrı dönemlerinde yatırımlarını gerçekleştiren proje sahiplerinin ödemelerini aldıklarını, yatırımları devam eden proje ödemelerinin yapılmasına ise devam edildiğini söyledi.
  Bu çerçevede yatırım ve inşa çalışmaları devam eden projelerinin bitmesi ile Hatay ilimize standartları son derece yüksek 9 tesisi daha kazandırılacağını vurgulayan Özgürsoy; işletmelerin faaliyete geçmesi ile başta çevre olmak üzere hijyen, gıda güvenliği, halk sağlığı, gibi konularda AB standartlarına bir adım daha yaklaşılacağının altını çizdi.
 
  Yatırımı devam eden projelerin toplam yatırım tutarının yaklaşık 7 milyon Türk Lirası olduğunu vurgulayan Özgürsoy; yatırımların gerçekleşmesi ile birlikte hibe ödemelerinin de tamamlanacağını belirtti.
  Yatırımları gerçekleştirilen bu projelerin diğer potansiyel faydalanıcılara örnek teşkil ettiğini, yatırım yapacak olan her girişimciye kapılarının açık olduğunu belirten Özgürsoy; bu çerçevede ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağladıklarını, yatırımcıların projelerini hazırlarken ve uygulama döneminde mutlaka kurumla iletişim halinde olmaları tavsiyesini yineledi.
 
  Çok yakında yeni Proje çağrısına çıkılacağını ve Süt İşleme Tesislerinden Soğuk Hava Depolarına, Meyve Sebze İşleme Tesislerinden Kırsal Turizm Yatırımlarına, Tavukçuluk, Besi ve Süt Ahırlarından Traktör desteğine kadar birçok konuda projeler hazırlandığını, kurum ile iletişim kuran tüm yatırımcılara teknik destek verildiğini ve Eylül ayı sonuna kadar söz konusu projelerin kabul edileceğini de sözlerine ekledi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar