Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ödüller sahiplerini buldu..

31.Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali kapsamında sportif etkinliklerin ödül töreni düzenlendi

Magazin   A+a-

 
  31.Uluslararası Turizm ve Kültür Festivali sportif etkinlikler ödül töreni düzenlendi. Belediye Sahil Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal, belediye meclis üyesi Mustafa Kamil Turan, sivil toplum örgütü temsilcileri, İskenderun beden eğitim öğretmenleri, hakemler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
 
  Sporcuların ailelerinin de katıldığı ödül töreninde, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e spor etkinliklerinden dolayı teşekkür edildi.
 
  Bocce, halı saha, futsal, tenis, plaj voleybolünde dereceye girenler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Festival geçirdik. Bugüne kadar İskenderun’un yaşadığı en görkemli ve en geniş kapsamlı festivali yaşadık. Bir bayram havasıydı bu. Uluslar arası festivale çeşitli ülkelerden ve ülkemizden 370 konuk gelerek, folklor gösterisi sergiledi. Onları ağırladık. Bir hafta İskenderun’da kaldılar, folklar gösterisi yaptılar, İskenderun’u gezdiler. İskenderun’u kesinlikle böyle ummuyorlarmış. Son derece çağdaş, modern bir kent ve modern bir halkı olduğunu ifade ettiler. Ailelerine bunları anlatacaklarını söylediler. Bu bakımdan da iyi oldu” dedi.
 
 
  Özgür yaşamı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmamak gerektiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek, şöyle konuştu:“Bir zaferin taçlandırmasıdır her bayram. Biz bu özgür yaşamımızı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmamak ve her zaman onun bize çizdiği yolda yürümek bizim için en büyük kurtuluştur. O bize akıl ve bilimi emanet bırakmıştır. Biz de bu yolda gideceğiz ve gidiyoruz.”
  Festival spor etkinliğine İskenderun ve yakın çevresinden 8 bin civarında sporcunun katıldığını, 16 gün boyunca her branşta yarışıldığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Spor hemşehrilik ruhunu arttırır, kaynaştırır. İskenderun’dan ve çevre beldelerden gençler birçok branşta yarıştılar, birbirlerini tanıdılar. Bu çok önemli. Kaynaşmayı, kardeşliği sağladı. Onları seyretmek için gelen aileler birbirleriyle tanıştı. Ailelere hoş geldiniz diyorum. İyi ki geldiniz. Bu hemşehrilik, bu kardeşlik ruhunu daha da geliştirdiniz. Size çok teşekkür ediyorum. Önemli olan altyapıdır. Her şeyde altyapı gerekir. İskenderun’un altyapısını yapıyoruz. Su birinci derecede önemliydi. Sonuna geldik toz, toprak oldu, yollar bozuldu ama başka çare yok. Büyük bir ameliyat geçirdik. Hayatım boyunca 8 bin ameliyat yaptım. Benim böyle ameliyat ekibinde bulunduğum en büyük ameliyat. Çok şükür onu da hallettik. İskenderun şu an her açıdan sağlıklı. Sporuyla sağlıklı, sele teslim olmamak açısından sağlıklı, musluktan akan sağlıklı suyu içmek bakımından ve çöp fabrikası bakımından sağlıklı. Herşey hep beraber daha güzel bir İskenderun için. İskenderun ve İskenderunlular her şeyin en güzeline layıktır. Biz de İskenderun’a layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
  Ramazanın başladığını anımsatarak, tebrik eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Mübarek ramazan hayırlı olsun. Hep birlikte nice ramazanlar, nice 5 Temmuzlar yaşayacağız inşallah. Katıldığınız için sizlere gönülden teşekkür ederim” dedi.
 
  Sporun ruh ve beden sağlığı açısından önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Mücadeleci ruha sahip olacaksınız” dedi ve sporcuları kutladı.
 
  Festival spor etkinliklerinde 136 hakemin görev aldığını belirterek, hakemlere ve tüm emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bu bir gönül işidir. Gençler yarınlarımızdır. Nice güzel yarınlara” diye konuştu.
 
  Festival spor etkinliğine katılan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, ödül töreninde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir, cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ sözünün yer aldığı afiş açtı.
 
  Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, güzel ve coşkulu bir ortamda gerçekleşen festival spor etkinliklerinde görev alan özel güvenlik görevlilerine, amirlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Festival spor etkinlikleri kapsamında düzenlenen, halı saha futbol, futsal (salon futbolu), tekvando, basketbol, karate, bocce, plaj voleybolu, plaj futbolu, judo, tekerlekli sandalye, masa tenisi, kort tenisi, yüzme yarışmasına yaklaşık 8 bin sporcu katıldı.
 
  Turnuvanın bazı branşlarında, İskenderun dışından katılım nedeniyle sporculara ödülleri turnuva bitiminde verilmişti.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar