Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belediye Meclisi toplandı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 08.07.2013 Pazartesi günü saat 14.00’d

Gündem   A+a-


  Belediye Meclisi toplandı
 
 
  İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 5393 Sayılı Kanunun 20.maddesi gereğince 08.07.2013 Pazartesi günü saat 14.00’da Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar başkanlığında toplandı.
 
  Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Ramazan ayı da tebrik edildi.
 
  Toplantıda gündeme gelmesi üzerine içmesuyu şebekesinin ilk kazmanın 15 mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirildiğini, yaklaşık bir yılda çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar, “Çıkan eski içmesuyu şebeke borularını gördünüz. Yeni içmesuyu şebeke döşeme çalışması başlamasaydı, bu eski içmesuyu şebeke boruları ne kadar dayanırdı merak ediyorum. Şebekenin değişmesi çok isabetli karar ve başladık” dedi.
  İçmesuyu şebeke boru döşeme çalışmasının şartname koşullarına uygun devam ettiğini ve incelemenin yapıldığını vurgulayan Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar, “Şartname, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok belediyenin uyguladığı şartnamedir. Çalışmalar şartnameye uygun olarak gidiyor. Bir yeri kazdığınız zaman toz, toprak olacak ama yaşanan sıkıntılar bizim önümüzdeki 25-50 yılın su sorununu çözecek bir yaklaşımdır. Son aşama Devlet Su İşleri’nin arıtma tesisini bitirmesini bekliyoruz. DSİ arıtma tesisini ne zaman bitirirse Aslantaş’tan gelecek suyu direkt su şebekesine bağlayarak, İskenderun’un su sorununu çözmüş olacağız. Biz arıtma tesisindeki gecikmeleri dikkate alarak kendi su şebeke, depo ve kaynağından şehrin susuz kalmasını önlemek amacıyla tüm önlemlerimizi aldık. Çalışmalar bu şekilde devam ediyor” diye konuştu.
Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar, gündeme gelmesi üzerine yeni revizyon imar planında yeşil alanların korunduğunu ve hiçbir şekilde müdahale edilmediğini ifade ederek, “Geçmiş dönemlerde yeşil alanlar konuta, sanayi, ticari alana açılmışsa yeşil alanlar elbette azalır. Bu gün yaşanan sıkıntı bu. Yeni yapılan imar planında yeşil alanlar korundu” dedi.
 
  Kurtuluş mahallesinin planda ticari alan olarak geçtiğini, konuta döndürüldüğünü anlatan Meclis Başkan Vekili Özer Çağşar, “Üstelik Küçük Sanayide 1/25000’lik planda ticari alan olarak belirlenmişti. Mecburen 1/5000’lik ve 1/1000’liğinde ticari alan olarak planlanması gerekiyordu. Projeksiyon nüfusu 350 bin olarak planlanmıştır. 1/25000’lik çevre düzeni planda ticari alana dönüştürülen parsellerde de 640’a kadar bilabedel yeşile terk olarak planlama çalışması yürütülmüştür” dedi.
 
  Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Murt da, “Numune mahallesi 1970’lerden beri heyelana maruz bölge olarak geçiyor. O zamandan beridir imara açık değildi. Biz bu planla birlikte riskli alan, daha önce meclis tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilmişti. Biz sınırları biraz genişleterek eski sebze halinin yerini de öneri riskli alanda rezerv alan olarak ilan ettik. Bu bölgelerde konut üretimi yapılırken mağduriyetin giderilmesi anlamında devletten kira, vergi yardımı alabilmek, harçlardan muafiyet sağlamak için bu planda öneri geliştirdik. Fizibilite çalışması bitiyor. Bakanlığa ön başvuru yapıldı. En kısa sürede hak sahipliği belirlenerek buna göre planlama yapılarak yeni konutlar üretilip buradaki hak sahiplerine yaşanabilir konutlar edinilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.
 
  Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Kamil Turan, içmesuyu şebeke çalışması değişirken bazı aksaklıklar, sıkıntılar, toz ve toprak olabileceğini belirterek, “Tabi toz toprak olacak. Evde musluk değişince bile kolay mı oluyor. Elinizde bağlantı gösterecek proje yok. İlk defa inşaat için kanal bağlantı projesi çizdiriyorsunuz. İçmesuyu için hali hazır projeler şimdi oluşuyor. Daha evvel böyle bir şey yok. Şehrin içmesuyu şebekesi değişiyor bu kolay bir şey değil. Çalışma üç ay sonra bitiyor. Asfalt da yapılıyor. Bunlar kalıcı çalışmalar” diye konuştu.
 
  Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Doğan Erten, imar planının yapılmış olmasının önemine değinerek, “Çalışanlara teşekkür ediyoruz. Kolay değil 200 binlik nüfusu 500 bine giden imar revizyonu yapıyoruz. Numune mahallesi zaten yeşil alan, gecekondu bölgesi orası. Orada tapu yok, kayaların döküldüğü yer” dedi.
 
  İmar planındaki hataların hep birlikte düzeltileceğini belirterek, çalışanlara teşekkür eden Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Doğan Erten, “İlerinin 30 yılını planlıyoruz bu çok güzel” diye konuştu.
  İçmesuyu şebeke döşeme çalışması yapılırken muhakkak sıkıntı olacağını vurgulayan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili, doğalgaz ödeneği çıktığını, çalışmanın içmesuyu şebeke çalışmasıyla birlikte gerçekleştirildiğini belirtti.
Meclis, gündem maddelerini şu şekilde karara bağladı:
 
 
 
 
G Ü N D E M:
1- Belediyemiz mücavir sahası yetki ve sorumluluk sınırları içerisindeki 28 mahalleyi kapsayan, yangına hassas bölgelerin tespiti ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu oybirliği ile kabul edildi.
2- Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki Toprakkale-İskenderun Otoyolu altındaki alt geçitten Æ 1000 mm çaplı şebeke ana borusunun geçirilmesi amacıyla hazırlanmış olan protokolün tasdiki ve bu protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oybirliği ile kabul edildi.
3- Sarıseki Belediye Meclisinin 03.06.2013 tarih ve 27 sayılı kararı ile aldığı 1/5000 ölçekli İlave+Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili kararın, 6360 Sayılı Kanunun geçici 1. Maddesi hükümleri gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu gelmediğinden görüşülmedi.
4- Sarıseki Belediye Meclisinin 07.06.2013 tarih ve 29 sayılı kararı ile aldığı 1/1000 ölçekli İlave+Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili kararın, 6360 Sayılı Kanunun geçici 1. Maddesi hükümleri gereğince meclisimizce görüşülmesi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu gelmediğinden görüşülmedi.
5- Belediyemize ait otoparklarda otomasyon uygulamasına geçilmesi nedeni ile otopark ücreti tarifelerinde düzenleme yapılması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oyçokluğu ile kabul edildi.
Meclis, 2 Ağustos 2013 Cuma günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapattı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar