Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Festivalde yemek yarışması

31.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında yemek yarışması düzenlendi

Magazin   A+a-

 
  31.Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında yemek yarışması düzenlendi
 
  31. Uluslar arası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında, ödüllü yöresel yemek yarışması düzenlendi.
 
  İskenderun 1 Nolu Sosyal Tesis’te düzenlenen yemek yarışmasına, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.
 
  Yarışmanın Jüri üyeliğini, Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim görevlileri Fikret Gökçe ve Ayhan Varol Bayer, Üniversite öğrencisi Duygu Şahinoğlu üstlendi.
 
  12 kişinin katıldığı yemek yarışmasında, jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Eda Baloğlu kepse pilavı ile birinci, Selva Fersiz etli sarma ile ikinci, Naciye Şimşek içli köfte ile üçüncü oldu. Yarışmada, Nuran Zortuk maklube, Yeliz Ayar Çakar da Belen tava ile mansiyon ödülü kazandı.
 
  Yarışmaya katılanlara teşekkür belgesi ve ödüllerini vererek kutlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadını aydın olmuyorsa o toplumun aydınlığa çıkması mümkün değil. Bu bilinçle Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerimizde yemekten tutun birçok alanda ücretsiz kurslar düzenleniyor. Sizleri oraya da bekleriz” dedi.
  Yemek yarışmasıyla, yemek kültürümüzün hatırlatılmış olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yemek yarışmasına katıldığınız için sizlere gönülden teşekkür ederiz. Her şey İskenderun için, İskenderun’da kardeşlik, hemşehrilik ruhunu sağlamak için. Katılan herkesin birinci olması lazım. Bütün yemekler lezzetliydi. Netice itibariyle bu yarışmadır. Benim gönlümde yarışmaya katılan herkes birinci. Ellerinize sağlık” dedi.
 
 Yarışmaya katılan jüri üyelerine teşekkür eden İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bu kadar güzel yemek arasından seçimin zor olduğunu ifade etti.
 
  Yarışmada konuşan İskenderun Lokantacılar, Kebapçılar ve Pastacılar Oda Başkanı Hidayet Şahinoğlu, “Herkesin yemeği çok güzeldi. Jüri çok zorlandı dereceyi bulmakta” diye konuştu.
Yarışma sonunda, jüri üyelerine teşekkür belgesi verilirken, yarışmacıların yaptığı yemeklerden konuklara ikram edildi.
 
  Yarışmada kepse pilavı ile birinci olan ve yarışmaya aşçılık kıyafeti ile katılan Eda Baloğlu, İskenderun Kız Teknik ve Meslek Lisesi aşçılık bölümü 4. Sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş