Skip Navigation Links

'Engelsiz Hatay için göreve talibiz'

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, projelerini hazırlarken “engelli vatandaşları” da düşündüklerin

Politika   A+a-


   “ENGELSİZ HATAY İÇİN GÖREVE TALİBİZ”
 
  CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, projelerini hazırlarken “engelli vatandaşları” da düşündüklerini bildirerek, bunun için “Engelsiz
Hatay” projesini hazırladıklarını söyledi.
 
  Kahraman, Hatay’ın mevcut kent dokusunun engelli vatandaşların rahat bir yaşam sürmesini engellediğini anlatarak, “Bunun için kentin engelli vatandaşlar için yeniden düzenlenmesi, otobüs durakları, yaya geçitleri, kaldırımların yeniden yapılandırılması büyük önem taşımaktadır” dedi.
 
  Engelli vatandaşların eğitiminin önemine işaret eden Dr. Kahraman, bu vatandaşlar için eğitim kurumlarından yararlanmaları sağlamak için özel servisler koyacaklarını açıkladı. Engelli çocukların okullara bu servislerle götürülüp daha sonra da evlerine bırakılacağını ifade eden Kahraman, her yaşta engelliler için bir eğitim-yaşam merkezi kuracaklarını bildirdi.
  ENGELLİLER İÇİN ÖZEL İŞARETLER
 
  Görme ve duyma engelliler için özel işaretler içiren yollar, sesli uyarılı trafik lambaları, tekerlekli sandalye için kaldırım düzenlemesi yapılacağını belirten Kahraman, şunları söyledi:
 
  “Bütün bu fiziki düzenlemeleri gerçekleştirirken aynı zamanda bir engellilere hizmet için özel bir çağrı merkezi oluşturacağız. Engelli vatandaşlarımız evlerine kurulacak bir buton ile çağrı merkezini harekete geçirecekler. Bu merkezden gelenler de engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecekler. Örneğin, hastaneye gitmesi gerekenleri oraya götürecekler, vergi taksiti, elektrik su parası yatırılması ve Pazar alışverişini bu görevliler yapacak. Bütün bunlar aynı zamanda sosyal demokrat belediyecilik anlayışının bir gereğidir. ‘Yaşanabilir kentler’ oluşturmanın bir yolu da engelleri ortadan kaldırmaktır. Belediyecilik anlayışımız; katılımcı, çoğulcu ve insan merkezli bir belediyecilik.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet