Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’a Aday Adayı Olacağım!

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Gündem   A+a-


İSKENDERUN CHP İLÇE BAŞKANI SÜLEYMAN UYAR... ile dm_51c08631712b4
 
  CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Suriye ve Gezi olayları, İskenderun Belediyesi’nin çalışmaları, AK Partili meclis üyelerinin desteği ve AK Parti teşkilatının karşı tavrı gibi bir çok konu başlığıyla yaptığı konuşmasının sonunda gazetecilerin soruları üzerine Arsuz Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını söyledi.
 
  Arsuz’a Aday Adayı Olacağım!
 
  Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. CHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Bor ve yönetim kurulunun da katıldığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Reyhanlı ve Cilvegözü katliamlarının birinci derece sorumlusu olarak AK Parti Hükümeti’nin desteklediğini iddia ettiği Elkaide ve Elnusra İslami terör örgütleri olduğunu söyledi.

 
 
  Körfez savaşının yarattığı ekonomik tahribatın etkileri daha geçmeden Suriye’de yaşanan iç savaşın Hatay ekonomisine büyük darbe vurduğunu belirten İlçe Başkanı Süleyman Uyar, konuşmasında CHP’li İskenderun Belediyesi’nin yaptığı hizmetlere de sahip çıktı.
 
  İskenderun Belediyesi’nin hizmetlerine sahip çıkan İlçe Başkanı Süleyman Uyar, aynı zamarda soru üzerine de Arsuz İlçe Belediye Başkanlığına da aday adayı olacağını belirterek, kafalardaki soru işaretlerini de gidermiş oldu.
 
  İskenderun Belediyesi AK Parti’li meclis üyelerinin hizmetlere sundukları katkılara da teşekkür eden Süleyman Uyar, meclis üyelerinin katkılarının tam tersi bir tutum sergileyen AK Parti İskenderun İlçe yönetimini de eleştirdi. Uyar düzenlediği basın toplantısında şu görüşlere yer verdi;
 
Hepimizin bildiği gibi hem ülkemizde, hem de yaşadığımız Hatay’da çok olağanüstü olaylar yaşıyoruz. Bir yanımızda ateş içindeki Suriye, diğer yanda adalet ve demokrasi taleplerinin en yukarıya taşındığı Gezi Parkı olayları,
 
  Bir yandan da 9 ay sonra yapılacak yerel seçimler…
 
   Çok fazla detaya girmeden bu olaylardan bahsetmek istiyorum;
 
  Türkiye’de bulunan yerel basın içinde mesleki değerleri en yükseğe çıkartan İskenderun basınının değerli emekçileri olarak Suriye meselesinin AKP’nin yanlış dış politikaları ve BOP Eş başkanı başbakanımızın kişisel ihtirasları sonucu ülkemizi de çok fazla etkilediğinin iyi biliyorsunuz.
Suriye’de yaşananlar, özellikle Hatay için ekonomik ve sosyal anlamda büyük bir yıkımdır. Birçoğunuz Irak ve İran arasından 1980’li yıllarda yaşanan körfez krizinin Hatay’a ve İskenderun’a olan maliyetini iyi biliyorsunuz. Daha körfez krizinin sonuçlarını aşamamışken, yaşamak zorunda kaldığımız Suriye krizi Hatay’ın ve İskenderun’un ekonomik olarak çöküşüdür.
 
  Cilvegözü ve Reyhanlı faciaları, AKP Hükümetince beslenen ve desteklenen El Nusra, El Kaide gibi insanlık dışı terör örgütlerinin yarattığı huzursuzluklar Yaşadığımız coğrafyada toplumsal huzurun ayaklar altına alındığının somut göstergeleri olarak karşımızdadır.
 
    Bütün bunlara rağmen Hatay’lıların binlerce yıllık Hoşgörü kültürü ve sağduyu anlayışı hepimizin güvencesi olmuştur. Olmaya da devam edecektir.
 
  11 yıldır ülkemizi yöneten AKP İktidarı ve Erdoğan’ın baskıcı ve totaliter tutumu, vatandaşları hiçe sayan anlayışı, her fırsattan rant çıkaran ve yandaşlarına peşkeş çeken talancılığı Gezi parkında başlayan ve tüm ülkemize yayılan protestolarla toplum tarafından ret edilmiştir.
 
  Polis devleti anlayışı ile acımasızca hareket eden Hükümet, bu olaylar sırasında dört vatandaşımızın ölümüne, on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına neden olmuştur.
 
  Gezi parkı protestoları AKP ve Erdoğan için sonun başlangıcı, ülkemiz için ise demokrasi, özgürlük ve adalet adına geleceğin aydınlık olduğunun işaretidir. Her davranışlarında Mustafa Kemal’in öğretisinden hareket ettiklerini gösteren gençlerimiz, demokrasiye ve vatana duydukları sevgi ve inançlarını da ispatlamışlardır. Gelecekte Ülkemizi yönetecek olan bu gençlerimizle ne kadar guru duysak azdır.
 
  Bildiğiniz gibi CHP olarak 4 yıldır İskenderun’da yerel yönetim sorumluluğumuz da bulunmaktadır.
Geçen 4 yıl içerisinde yerel yönetim olarak yaptığımız hizmetler saymakla bitmez. İskenderun’un su sorunu çözülmüştür. Kangrene dönüşen İmar sorunu ortadan kalkmıştır. Yeni hal ve İtfaiye binaları, itfaiye teşkilatına alınan yeni araçlar herkes tarafından bilinmektedir. Başta Eski bitpazarının yerine yapılan olmak üzere vatandaşlarımızın hizmetine sunulan sosyal tesisler ortadadır. Sahil düzenlemesi ve İskele şehrimizin görüntüsünü değiştirmiştir. Yollarımızın yapılan çalışmalar nedeniyle kötü olduğunu da biliyoruz. Belediyemiz bu konuda da gerekeni yapmış, asfalt ihalesini tamamlamış, şu anda asfalt ekipleri hızla yollarımızı asfaltlamaktadır.
 
  Belediye Meclis grubunda bulunan AKP’li meclis üyelerinin bu çalışmalarda verdiği destek teşekküre şayandır. Belediye olarak AKP’li Meclis üyesi arkadaşlarımızın bu desteklerine teşekkür ediyorum. Bu konuda anlamadığım tek şey AKP İlçe Örgütünün tutumudur. AKP’li Meclis üyeleri destekliyor, İlçe örgütü tam tersini söylüyor. Bunun yorumunu halkımıza bırakıyorum.
 
  9 ay sonra yerel seçimler yapılacak. Bu seçimlerde Halkımızın 11 yıllık baskıcı AKP iktidarına dur diyeceğine eminim. Ayrıca İskenderun, Arsuz ve Hatay Büyükşehir Belediyelerini de CHP’nin kazanacağından kuşkum yoktur. AKP’li arkadaşlarımızın, hayallerinden bir an önce kurtulmalarını tavsiye ediyorum.
 
 

 
Arsuz’a Aday Adayı Olacağım! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar