Skip Navigation Links

Hatay'a Kültürlerarası Diyalog Merkezi açacağız

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, göreve gelmeleri halinde “Çan-Hazzan ve Ezan”nın bir arada bul

Politika   A+a-

 
  CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, göreve gelmeleri halinde “Çan-Hazzan ve Ezan”nın bir arada bulunduğu Hatay’da binlerce yıllık kardeşliği daha da pekiştirmek için bir kültürlerarası diyalog merkezi açacaklarını söyledi.
 
Kahraman, Hatay’da farklı dini ve etnik gruplan binlerce yıldır bir arada yaşadığını hatırlatarak, “Onların sorunlarıyla yakından ilgilenecek onların sorunlarını belirleyerek, çözüm için yetkili mercilere aktaracak bir kültürlerarası diyalog merkezi oluşturacağız. Bu merkezde din adamları ile toplumda sevilen, sayılan kanaat önderlerinin görev almasını sağlayacağız. Böylece Hatay’ın kadim geleneği olan bir arada yaşama kültürüne katkı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.
 
  DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN
 
  Böylece toplumsal dayanışma ve bir arada yaşama kültürünü pekiştireceklerini anlatan Dr. Hakan Kahraman, bu uygulamanın tüm dünyaya örnek olmasını istediklerini bildirdi. Böyle bir merkezde karşılıklı taleplerin sivil toplum anlayışı içinde çözülmesini amaçladıklarını belirten Kahraman, sivil toplum örgütü olarak çalışacak bu merkezin aynı zamanda çoğulcu yönetim anlayışının bir göstergesi olduğunu söyledi.
 
  HEPİMİZ BİR VE EŞİT OLACAĞIZ
 
  Toplumsal barışı pekiştirecek Hatay’ı daha huzurlu bir kent haline getirecek ve toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak çoğulcu bir yönetim anlayışını benimsediklerini anlaktan Kahraman, “Toplumcu belediyecilik anlayışımızda hepimiz bir ve eşit olacağız. Ünlü ozan Nazım Hikmet’in dediği gibi; bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine…” diye konuştu.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet