Skip Navigation Links

Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim desteği

İskenderun’da Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim semineri verildi.

Eğitim   A+a-


İSKENDERUN'DA SURİYELİ ÖĞRETMENLERE SEMİNER 8... ile dm_51c08631712b4
 
   Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim desteği
 
   İskenderun’da Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim semineri verildi.
 
   İskenderun Anemon Otelde, UNICEF, AB ve AFAD tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan "Türkiye'deki Suriyeli Çocukların Desteklenmesi Projesi" kapsamında ilk olarak kamplarda kalan Suriyeli öğretmenlerde hizmet içi eğitim semineri verildi.
 
   UNICEF Türkiye temsilcisi Dr.Ayman Abulaban projenin amacının Türkiye'deki kamplarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocukların mevcut koşullara dayanıklılıklarının artırılmasını olduğunu belirterek,”Bu amaçla proje; çocuklarla iletişimde en önemli unsurlardan biri olan öğretmenlere yönelik bir eğitim projesini de kapsıyor. Kamplarda bulunan Suriyeli öğretmenlerin acil ve afet durumlarına hazırlık ve müdahale süreçleri, pskiko-sosyal destek konularında alacağı eğitimlerin ilki İskenderun'da gerçekleştiriliyor. “dedi.

 
 
   Abulaman ,”3 ayaklı olarak planlanan ve ilk olarak İskenderun'da başlayan eğitimler, Gaziantep ve Şanlıurfa'da devam edecek. Proje ile eğitimlerine devam edemeyen çocukların Türkiye’de bulundukları süreyi yararlı şekilde geçirmeleri, ülkelerine en az kayıpla dönmeleri ve eğitimlerine kaldıkları yerlerden devam edebilmekleri, amaçlanmaktadır. Suriyeli öğretmenlerde Suriyeli çocuklar ile iletişim kurmada ve onların eğitimlerinin sürdürülmesi konularında projeye katma değer sağlamasını amaçlanmaktadır” şeklinde konuştu.
 
   Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü öğrencisi işleri ve sosyal etkinlikler grup başkanı Atıf Ala ise sık sık kamplara giderek Suriyeli çocukların eğitimleri ve sosyal yaşamları ile bilgiler aldıklarını belirterek,”Çocuklar çok geniş şartlarda eğitim alıyorlar. Bizler sizleri başka bir millet olarak görmüyoruz. Sizler bizlerin kardeşleridir. Bunu hep böyle gördük. Milli Eğitim Bakanlığı adına buradayım. Gördüğünüz eksiklikleri bizlere iletin sorunları çözüm arayalım” dedi.
 
   Yapılan konuşmaların ardından Proje eğitim moderatörü ve sosyal hizmet uzmanı Zeynep Türkmen öğretmenlere psikolojik ve sosyal konular hakkında bilgiler verdi.
 
   Düzenlenen seminere 300 Suriyeli öğretmen katılırken toplam 1400 Suriyeli öğretmene eğitimlerin verileceği öğrenildi.
 
 

 
 
Suriyeli öğretmenlere hizmet içi eğitim desteği videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet