Skip Navigation Links

Kızılot İskenderun basınıyla bir araya geldi.

Ekonomi Profesörü ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Şükrü Kızılot, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda iş adamlarına

Gündem   A+a-

vereceği seminer öncesinde İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gazeteciler tarafından cemiyette karşılanan Kızılot’a İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, iş adamı Nuri Üysen eşlik etti.

İskenderun İGC Başkanı Şehmus Aslan, ekonomi dünyasının üstadı aynı zamanda basın dünyasında önemli kalemlerinde biri olan Şükrü Kızılot’un ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını belirti. Aslan, “Köşesinde bu kadar sade ve herkesin dilinden anlayarak yazan çok değerli bir üstadımız. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin en güzel basın merkezlerinden bir tanesi.

Bu konuda İskenderun basının hareketli olması bunun en büyük etkenlerinden bir tanesi. Türkiye’nin ve Hatay’ın nabzı İskenderun’da atmakta.  Biz sizi burada ağırlamaktan çok gurur duyduk” diye konuştu. Hürriyet Gazetesi yazarı ve ekonomist Prof. Dr. Şükrü Kızılot ise, “ Bende Türkiye’nin değişik yerlerini gezdim, dolaştım. Burası gibi güzel bir basın merkezine rastlamadım.

Bir de amatör bir heyecanla bu işi yürütüyorsunuz sanırım. İskenderun Ticaret Odası’nın ve önde gelen bazı iş adamlarının desteklemesi ayrıca büyük bir şans. Basında bir ülke için çok önemli. İnsanlar ve kamuoyu gerçekleri basından takip ediyorlar. Bu yaşadığımız dönemde de basın çok önem arz ediyor. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek? Basında ciddi bir kan kaybı var.

Gazete ve kitap okuyanlar Türkiye ve dünyada azalıyor. Dolayısıyla bu sektörde bir çalışma alanı olarak eskisi gibi değil. Görevlerinden ayrılanlar oluyor. Alternatif olarak iş bulma yerleri ve çalışma imkânları önceye göre çok sınırlı. İskenderun işin profesyonellerinin amatör heyecanı ile işini yaptıkları bir yer” diye konuştu.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet