Skip Navigation Links

ATSO’dan Vali Lekesiz’e Ziyaret

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Komite Temsilcileri ve Mecl

Gündem   A+a-


 
  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, ATSO Komite Temsilcileri ve Meclis Üyeleri eşliğinde,22 Haziran 2013 Cuma günü Hatay Valisi  M. Celalettin Lekesiz’e nezaket ziyaretinde bulundu.
 
 
 
  Vali Lekesiz, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ilimizin güzelliklerine ve sahip olduğu potansiyele değindi.
 
 
 
  Hatay Muhteşem Bir Potansiyele Sahip-
 
 
 
  İlimizin, pek çok zenginliğe ve özelliğe sahip olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Burası muhteşem potansiyeli olan bir yer. Ancak dış dünyada bu özelliklerimizle paralel bir tanınırlık ve bilinirlik içerisinde olduğumuzu söyleyemeyiz. Pek çok göstergede ilk 10 içerisinde bulunan ve Türkiye’ye büyük omuz veren ilimiz, bünyesinde daha fazla potansiyeli barındırıyor ve şu andaki tanınırlığından çok daha fazlasını hak ediyor. İki sınır kapısı, limanı, muhteşem iklimi, Amanosları, Amik Ovası, girişimci insan dokusu, farklılıkları bir armoni içerisinde yaşatabilme becerisi ve iradesiyle bugün ülkeye yaptığı katkıdan çok daha fazlasını da yapma potansiyelini bünyesinde taşıyan bir il.’ dedi.
 
 
 
  Bu potansiyelin, hep birlikte sevgi ve barışla hayata geçirileceğine vurgu yapan Lekesiz, ‘Dünyanın 2012 yılı sonu itibarı ile GSMH’sı yaklaşık 72 trilyon dolar, Türkiye’nin GSMH’sı 777 milyar dolar, ilimizin ise 15 küsur milyar dolar. Dünyanın 2012 yılı sonu itibarı ile ihracatı 18 trilyon dolar, Türkiye’nin 152 milyar dolar, ilimizin ihracatı ise yaklaşık 2.2 milyar dolar. Komşumuzda yaşanılan olumsuzluklara rağmen bu yılın ilk 3 ayında Türkiye’de ihracatını en fazla artıran il olduk. Biz biliyoruz ki; bir ülkenin gücü artık dünya standartlarına göre mal ve hizmet üretmesini bilen işletme sayısı ile doğrudan orantılı, biz biliyoruz ki, ülkelerin gücü girişimcilerinin gücü ile doğrudan orantılı ve ülkelerin ordusu artık askeri ordu değil, ekonomik ordu ve biz biliyoruz ki artık ilini ülkesinde, bölgesinde ve dünyada ayağını yere sağlam bastıran, dünyanın merkezine olabildiği kadar yerleştirmeye uğraşanların başında girişimciler geliyor. Bugün öylesine bir misafir kitlesini misafir etmekten memnuniyet duyuyorum.’ diye konuştu.
 
 
 
  İlimizi devralınan noktadan daha iyi noktalara götürmek için hep beraber yoğun bir çaba ve çalışmanın içerisine girildiğini de ifade eden Lekesiz, ‘İlimizde 5 sene sonra, 10 sene sonra ne anlam ifade ettiğini hepimizin çok daha iyi anlayacağı kapasitede yatırımlar yapılıyor. İlin bugün itibarı ile 15 milyar dolar olan GSYİH’sı çok daha üst noktalara taşınacak, bundan hiç şüpheniz olmasın.
 
  Tüm bunların olabilmesi için son günlerde yaşanılan Gezi Parkı olaylarının ilimize yansıması konusunda soğukkanlılığımızı muhafaza etmeliyiz ve Hatay’ın sokaklarını, caddelerini rahatlatmalıyız, nefes aldırmalıyız. İnsanlarımızın hayatın gerçeklerine ilişkin genel sorunlarına sahip çıkabilmeleri, takip edebilmeleri ve çözebilmeleri için öncelikle sükuneti sağlamakta yarar var.’ diye konuştu.
 
 
 
  -Kardeşliğimizi Kimse Bozamaz-
 
 
 
  ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin ise, Hatay’da ve ülkemizdeki kardeşliği hiçbir gücün bozamayacağına vurgu yaptı.
 
 
  Çinçin, ‘Hepimizin malumu Hatayımız son yıllarda istemediğimiz konularda Türkiye’nin ve dünyanın gündemine geldi. Bu durum Antakya esnafını ve tüccarını son derece rahatsız etti. Biz Anayasa’da bulunan basın açıklaması hakkının ve demokratik protesto hakkının kullanılmasından yanayız. Ancak sermaye her zaman kendine sığınacak güvenli limanlar arar. Evine ekmek götürmek mecburiyetinde olan esnafımız var, borcu olan işadamımız var, işini büyütme hedefini koyan işadamımız var, insanlara iş vermek mecburiyetinde olan insanlarımız var. Bunları da unutmadan, bu demokratik hakların kullanılması gerekir diye düşünüyorum. En azından bir müddet hatta uzunca bir müddet bir teneffüse ihtiyacımız olduğu düşüncesindeyim. Tekrardan Hatay’ın kendi turizm zenginlikleriyle, kendi kültürel zenginlikleriyle, kendi dinamizmi ile Türkiye’nin ve dünyanın gündemine gelmesi gerektiğini düşünüyorum. ’diye konuştu.
 
 
  Toplantıda, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve üyeler de konu ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet