Skip Navigation Links

Emanetinizi yükseklere taşıyacağız

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97 yıldönümü ve Şehitlerini Anma Günü'nde Antakya Şehitliği ziyaret edildi.

Gündem   A+a-

 
 
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma gününde Antakya Şehitliğini ziyaret eden Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, şehitliğin anıt defterine, “Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima daha yükseklere taşıyacağız” diye yazdı.
 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97 yıldönümü ve Şehitlerini Anma Günü’nde Antakya Şehitliği ziyaret edildi.
Sabah erken saatlerde başlayan anma töreninde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ, CHP Hatay Milletvekilleri; Hasan Akgöl ve Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Belediye Başkan Vekili Aytaç Kınay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Semih Erdoğan, Şube Müdürleri, Şehit ve Gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı sonrası Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Şehitlik Anıtı’na çelenk sunduktan sonra şehitlik anıt defterine, “Aziz şehitlerimiz, göğsümüzü zafer coşkusu ve gururla kabartan, tarihimizin en müstesna zaferlerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. Yıldönümü nedeniyle yüksek huzurlarınızdayız. Milletimizin idealleri uğruna en kutsal varlıklarınız olan canlarınızı feda ederek bu toprakları kanlarınızla suladınız. Cumhuriyetimizi ve bağımsızlığımızı Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için gözünü bile kırpmadan canlarını veren siz aziz şehitlerimize borçluyuz.
Dökülen asil kanlarınızın şanlı bayrağımıza renk katmaya devam edecektir. Ne mutlu size ki hepimizin özlem duyduğu şehitlik mertebesine ulaştınız. Farkındalığınız, yüce milletimiz tarafından unutulmayacaktır. Bugün hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinciyle emanetinizi geleceğe ve daima daha yükseklere taşıyacağız. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.
Vali Lekesiz, Şehitlik Anıt Defteri’ni imzaladıktan sonra şehitlerin mezarını tek tek gezerek güller bıraktı ve şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu da şehitlerin ruhuna mevlüt okudu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet