Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gezi Parkı Eylemlerinde Ölenler 'Şehit'

CHP'li Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, İskenderun'da basın mensupları ile bir araya gelerek Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi.

Gündem   A+a-


İSKENDERUN CHP TEŞKİLATI 8 GUN HABER1 ile 8gunhaber
 
  Haberler.com'un haberine göre CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, İskenderun'da basın mensupları ile bir araya gelerek Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi.
 
  CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar'ın da katılımı ile Öykü Kafede düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan Milletvekili Mevlüt Dudu, Taksim olaylarının çok büyük bir hareketin fitilini ateşlediğini söyledi. Taksim'de yanan ateşin Türkiye'yi aydınlattığını iddia eden Dudu, "Taksim'den yükselen ses yurdun dört bir yanında olduğu gibi Hatay'da da yankılanıyor. Halk özellikle Antakya ve İskenderun'da Samandağ'nda sokağa dökülmüş durumda. AK Parti hükümetine ve Başbakan'a karşı çok ciddi tepkiler var. Bilanço çok ağır, Binlerce yaralı, yüzlerce gözaltı, tutuklama ve 4 şehidimiz var. Mustafa Sarı, Mehmet Ayvalı Taş, Ethem Sarısülük ve Hataylı kardeşimiz Abdullah Cömert. Ne yazık ki bunların hiç birinin katili bulunmadı ve katillerin bulunması için bir çaba da göremiyoruz." dedi.

 
 
 
  Tabi Hatay'ın hassas bir kent olduğunu aktaran Dudu, "Suriye ile ilgili yaşananlar ve bu olaylar Hatay'da çok ciddi sıkıntıları da beraberinde getirdi. CHP milletvekilleri olarak Hatay'da istenmeyen olayların yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İl teşkilatımız da çok ciddi çalışmalar yapıyor." diye konuştu.
 
  Daha sonra söz alan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Taksim'deki olayların tüm yurtta bir özgürlük ve bağımsızlığa dönüştüğünü ileri sürdü. Bu yaşananlar 12 yıldan bu yana AK Parti iktidarının baskı ve şiddet politikalarına karşı bir tepki olduğunu vurgulayan Eryılmaz, "Hükümet maalesef 12 yıldan bu yana 'yaptığım yaptık, kestiğim kestik' tamamen dayatmacı bir anlayışla bu hükümeti yönetmeye çalışmıştır. Tamamen barışçıl ve özgürlük talepli meşru talepleri olan bu halk hareketine karşı hükümetin uygulamış olduğu orantısız güç kesinlikle kabul edilemez." ifadesini kullandı.
 
  CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise "Bu eylemlere katılan halk, iktidarın yaptığı gibi değil, özgür iradesiyle hiçbir şey talep etmeden geldi. AK Parti mitingleri taşıma ile gelirken, bu halk 20 gündür sadece özgürlük, barış ve demokrasi adına meydanlarda." dedi.

Gezi Parkı Eylemlerinde Ölenler 'Şehit' videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar