Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Suriye'de bizi devlet yetkilileri karşıladı

CHP Hatay Milletvekili Dudu.'Orada bizi karşılayan Suriye devlet yetkilileridir.'

Gündem   A+a-


MEVLUT DUDU İGC 8GUN HABER ile 8gunhaber
CHP'nin Suriye'ye Ziyaretleri
 
 
  CHP Hatay Milletvekili Dudu."Orada bizi karşılayan Suriye devlet yetkilileridir."
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye'ye ziyaretleriyle ilgili "Orada bizi karşılayan Suriye devlet yetkilileridir. Bunların içerisinde kimin olup olmayacağına biz karar veremeyiz. Suriye devletinin bileceği bir iştir" dedi.
 
  İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek kuruluşunun 50. yılını kutlayan Dudu, burada bir gazetecinin sorusu üzerine CHP'nin Suriye krizi başladığından bu yana bu ülkeye çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi.

 
 
  Suriye'ye çeşitli heyetlerin gittiğini ifade eden Dudu, "Bizim gidiş amacımız CHP olarak barışa katkı sunabilmekti. Ben iki kez gittim. Birinci gidişimde arkadaşlarımızla beraber Suriye'de tutsak bulunan Cüneyt Ünal'ı kurtardık ve Türkiye'ye getirdik. Ailesine sevdiklerine kavuşturduk. İkinci gidişimiz mart ayında oldu. İkinci bir gazeteci, bu da ABD'li bir gazeteciyi kurtarabiliriz diye gitmiştik. Ancak bunu başaramadık. Çünkü bu gazeteci bulunamıyor" diye konuştu.
 
  Suriye'ye gidişlerinin gizli olmadığını, basınla gittiklerini ifade eden Dudu, şöyle devam etti:
"Bu konudan Dışişlerinin bilgisi vardır. Oradaki temaslarımızı, yaptıklarımızı Türk kamuoyuyla paylaştık. Her iki dönüşten sonra da Dışişleri Bakanlığına temaslarımız ile ilgili raporlarımızı sunduk. Orada bizi karşılayan Suriye devlet yetkilileridir. Bunların içerisinde kimin olup olmayacağına biz karar veremeyiz. Suriye devletinin bileceği bir iştir. Kimi görevlendirmiş ise 'biz bunu istemiyoruz, filanca gelsin bizi karşılasın' deme şansımız yok. Bu kişilerden birisi ile ortada bir iddia var. Bu iddianın ne kadar doğru olduğu da tartışılır. Şu anda soruşturma gizli olarak yürütülüyor. Soruşturma sonuçlandığında, dava açıldığında gerçekler ortaya çıkacaktır. Bugünkü iddiaların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu anlaşılacaktır. Ama bu olayın bizi ilgilendiren boyutu değildir. Bu iddialar doğru bile olsa hiçbir şekilde bizle ilgili bir durum değildir
 
 

Suriye'de bizi devlet yetkilileri karşıladı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş