Skip Navigation Links

Anayasa psikolojik rahatlama metni değildir!..

Türkiye terör şantajıyla anayasa yapmaya zorlanıyor.

Politika   A+a-

PROF. DR. BİRGÜL AYMAN GÜLER;
 
“ANAYASA PSİKOLOJİK RAHATLAMA METNİ DEĞİLDİR.
 
TÜRKİYE TERÖR ŞANTAJIYLA ANAYASA YAPMAYA ZORLANIYOR”
 
 
  Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Örgütünün davetlisi olarak önceki gün ilçemize gelen CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler “Anayasa ve Açılım” konulu bir konferans verdi.
 
  Dörtyol Öğretmen Evinde gerçekleştirilen konferansa CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP Osmaniye İl Başkanı Kemal Tabak, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Karakese Belediye Başkanı Yusuf Soylu, DP İlçe Başkanı Alaiddin Aslan, MHP İl Genel Meclis Üyeleri Ali Ok ve Mahir Yalçın, Eğitim İş Temsilcilik Başkanı Halit Çelebi, TES 2 Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan, Türkocağı Dörtyol Şube Başkanı Sami Ocak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP 21. Dönem Milletvekili M. Nuri Tarhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Cumhuriyet Halk Partili katıldı.
  Açılışta kısa bir teşekkür konuşması yapan CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu’nun ardından CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Reyhanlı saldırılarını kınayan bir konuşma yaptı.
 
  CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu’da konuşmasında; “Hepimiz ayna anadan Anadolu’dan doğduk.
  Kimimiz esmer doğduk, kimimiz beyaz doğduk. Ama hepimiz bu toprakların, Anadolu’nun çocuklarıyız.
 
  Geçmişte birlik ve beraberlikle emperyalizmi nasıl yerle bir ettikse gelecekte de aynı birlik ve beraberlikle emperyalizmi yerle bir edecek güve sahibiz. Kimse bizi bölmeye ve parçalamaya çalışmasın. Bunu yapmayı amaçlayanlar derslerini en ağır şekilde alacaklarıdır” dedi.
 
  CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’de Reyhanlı saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyerek başladığı konferansında; “Onların canlarını yitirmesinde sorumluluk sahibi olan AKP Hükümetini zorlayacağımızı Dörtyol’dan tüm Türkiye’ye ilan ediyoruz” dedi.
 
BU SÜRECE BARIŞ SÜRECİ DENMEZ ANCAK HUZUR SÜRECİ DENEBİLİR
 
  Prof. Dr. Birgül Ayman Güler; “Ortada bir barış ve çözüm süreci var. Ne demek barış süreci? Türkiye’de bir savaş mı var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir başka devletle savaş mı yaptı ki? Türkiye’de savaş yoktu, terör sorunu vardı. Terör örgütü kendisini adeta bir başka devletin kolluk kuvveti yerine koydu, Hükümet ile yaptığı anlaşmaları barış diye ilan etti, dolayısıyla biz bir sıfır yenik durumdayız. Bize kendisini baya bir özgürlük hareketiymiş gibi de kabul ettirdi. Peki Kürt sorunu nasıl çözülecek? Anayasa ile. Yani anayasa değişecek ve Kürt sorun çözülecek. 25 Nisan’da Karayılan Erbil’de konuştu. Çözüm süreci üç aşamalıdır dedi. Bir ateşkes aşaması; T.C. ordusu ile PKK ordusu tetiğe basmayacak. İki silahlar bırakılmadan sınır dışına çıkacağız, ama biz sınır dışına çıkmadan T. C. Anayasayı değiştirecek dedi. Üçüncü aşamaya siz anayasayı değiştirdiğinizde ve biz tatmin olduğumuzda geçeceğiz dedi. Peki neydi bu üçüncü aşama; başta Abdullah Öcalan olmak üzere PKK nın tüm silahlı unsurlarının serbest bırakılması, yani af. Bu anlaşma AKP Hükümeti ile PKK arasında yapılmış. Anayasa çözüm dedikleri süreçte PKK nın şartlarından birincisidir. Senim sonucum şu; Türkiye’de biz PKK’nın terör şantajı altında anayasa değiştirmeye zorlanıyoruz. Özgür irademizle anayasa yapma sürecini bize bir hak olarak tanımadılar. “ dedi.
 
  ANAYASAYI ÖCALAN YAZIYOR
 
  Prof. Dr. Birgül Ayman Güler terör şantajı ile çıkartılmak istenen anayasanın nasıl hazırlandığı hakkında da yaptığı açıklamada; “TBMM’nin bir milletvekili İmralı’ya gidiyor terör elebaşı ile görüşüyor. Müebbet hapse mahkum terör elebaşı diyor ki “Yaz Sırrı; Anayasadaki vatandaşlık maddesi nasıl olacak…” Biz bunları bir gazetedeki İmralı Zabıtlarından okuyoruz. Bu yazılar TBMM ye Anayasa Uzlaşma Komisyonuna veriliyor. Biz o zaman sorduk; bu anayasa nerede kim tarafından yazılıyor?”
 
  AKP VE PKK’NIN ÜZERİNDE UZLAŞTIKLARI BEŞ MADDE VAR
 
  AKP Hükümeti ile PKK’nın yeni anayasada üzerinde uzlaştıkları beş madde olduğunu belirten Ayman Güler onları da şöyle sıraladı; “Çözüm süreci denilen anayasanın değiştirilmesinde Hükümet ve PKK’nın üzerinde anlaştıkları beş madde var. Birinci madde Türk Vatandaşlığından vazgeç, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını getirelim. Tek resmi dilden vazgeç, çok resmi dil yapalım. Bölge idareleri , yani eyalet sistemi kuralım. Bunu da ancak başkanlık sisteminden başka hiçbir şey paklamaz ve son olarak ta Laiklikten vazgeçelim. Yani anlayacağınız yapılmak istenen bu anayasa değişikliğinde Ulusal Devleti çiziyorlar, Üniter Devleti çiziyorlar, Laik Devleti çiziyorlar. Peki yerine ne inşa ediyorlar? Ulusal Devlet yerine etnik guruplardan oluşan yamalı bir Milliyetler Devleti, Üniter Devletin yerine sadece yürütmeyi değil yasalarını da kendilerinin çıkartabileceği Federal Devlet. Laik devlet yerine de mezhep esaslarına dayanan bir Din Devleti getirmek. Bu sözde barış sürecidir, bu sözde çözüm sürecidir. Bize göre bu süreç çözüm değil sorunun ta kendisidir. Biz gerçek anlamada barışı, gerçek anlamda 76 milyonu kucaklayan ve Türkiye’nin 21. Yüzyılda ihtiyaçlarını karşılayacak demokrasinin ve özgürlüklerin genişletildiği anayasasını istiyoruz. Bütün çabamızı da bu yönde yoğunlaştırmış durumdayız” dedi.
 
  Daha sonar katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’e CHP Dörtyol Kadın kolları tarafından çiçek, CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu tarafından da ziyaretlerinin anısına plaket takdim etti.
 


 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet