Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Biz hiçbir zaman esnafın sırtından siyaset yapmadık

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin ve MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uğur

Gündem   A+a-

 
MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’den esnaf oda başkanlarına ziyaret:
 
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili A. Şefik Çirkin ve MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uğur Fırat Şahsında tüm esnaf oda başkanları ile bir araya geldi.
Esnaf Odaları toplantı salonunda esnaf oda başkanları ile bir araya gelen Çirkin, esnafların sorunu ve Türkiye’nin şuan ki durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Esnaflara yaptığı ziyaretten ötürü esnaf oda başkanları adına Vekil şefik Çirkin’e teşekkür eden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Uğur Fırat, “Esnaf odalarına yapmış olduğunuz ziyaretten ötürü şahsım, oda başkanlarım ve esnaflarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Bu ilk ziyaret ve bizim için çok anlamlı bir ziyaret oldu. İlk olarak siz ziyaret ediyorsunuz salonumuzu. Bu bizim içinde ayrı bir teşekkür kaynağıdır. Bizlere göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“Sizlerin sorunlarını dinlemek için buradayız”
Meclis dönemi kapandıktan sonraki ilk ziyaretini İskenderun’a yaptığını belirten Şefik Çirkin, “İskenderunlu olmak hakikaten büyük bir onur ve gururdur. İskenderun’a hepimiz farklı yerlerden gelmemize rağmen hepimiz İskenderunluyuz. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Yapmış olduğunuz bu salon İskenderun esnaf odasının en büyük eksikliğini kapatmış oldu. Bundan sonra yapacağımız tüm toplantılarda daha rahat bir ortamda sizlerle bir araya gelmekten de onur duyacağız. Sizlerle bir araya gelmemizin nedeni siz değerli esnaf oda başkanlarımızın ve esnaflarımızın sorunları bire bir dinlemektir. Ülkenin 20 ekonomisi içerisinde en iyi ekonomiye sahip olan bir ülkede, esnaflar olarak sizlerin yaşadığımız krize isyan etmeniz tabiî ki bizleri derinden üzmüştür. Bu sebepten ötürü ekonomik krizin çözümü konusunda neler yapabilirizin analizini siz değerli esnaf oda başkanlarımızla birlikte yapacağız. Biz her zaman şunu ifade ettik; esnaf battı mı ülke de batar. Biz hiçbir zaman esnafın sırtından siyaset yapmayı kendimize yakıştırmadık. Ama ortada görülmesi gereken bir sorun var. Bunun çözümü konusunda esnaf olan siz arkadaşlarımızı ve iktidar partisini de bu çözüme dâhil ederek fikir alışverişinde bulunacağız” diye konuştu.
 
“Ortadoğu kaynayan bir kazandır”
Ülkemizde çıkartılan yasalar ve Suriye’de yaşanan olaylar hakkında da açıklamalarda bulunan MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, “Genel bir değerlendirme yapacak olursak, 12 Haziran seçimlerinin üzerinden yaklaşık 1 yıl gibi bir süre geçti. Öyle zannediyorum ki bu meclisin bir üyesi olarak sizlerin karşısına birçok sorununuzu hallederek çıktığımızı zannetmiyorum. Hiçbir parti ve mevcut iktidar partisi de bu ülkenin kötülüğüne çalışmaz, çalışmak istemez. Fakat iktidarın içinde yaşadığı bazı durumlar istemeyerek de olsa kendi önderlik ve önceliklerini ortaya koyması, vatandaşın önceliklerini geriye bırakmasını sağladı. Gece çıkarılan birçok yasada, maalesef ki biz bu yasalara ‘Gece yarısı yasaları’ diyoruz. Onlar torba yasa diye adlandırıyor, biz çorba yasa diye adlandırıyoruz. Oluşturulan bu paketin içerisinde birbiri ile alakasız her şey var. Tabi ihtiyaç olursa çorba yasalarının da ülkeye faydaları olur. Fakat Türkiye’nin sorunları olduğu gibi duruyor. Ülkenin sorunlarının durduğu bir ortamda bizim dışımızda gelişen bir Suriye olayı var. Ortadoğu kaynayan bir kazandır. Suriye’deki olayları ortaya çıkartan elbette ki mevcut hükümet değildir. Ancak mevcut hükümetin Suriye krizini yönetme noktasında eksikleri olduğunu ifade ediyor ve buna inanıyoruz. Hükümeti eleştirdiğimiz noktada hükümetin ateşe benzinle gittiği noktasında endişe taşımamızdır. Bir yıl evveline kadar dostumuz olan bir Suriye varken, şimdi düşmanımız olan bir Türk komşumuz oldu. Şimdi bunun kime faydası var. Bu sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar