Skip Navigation Links

Usta Eller Aralıksız Çalışıyor

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu’nda heykeller işleniyor

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu’nda heykeller işleniyor
 
  İskenderun Belediyesi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle, 6 yıldır Arsuz’da yapılan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin bir uzantısı olarak gerçekleştirilen İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu’nda, heykeller sanatçılar tarafından işleniyor.
Toplumda sanat ve özellikle heykelle ilgili bir farkındalık yaratmak ve İskenderun’da toplumu sanata karşı duyarlı kılmak amacıyla her yıl Arsuz’da yapılan Füsun Sayek Sağlık Kültür Etkinlikleri uzantısı olarak bu yıl İskenderun Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen sempozyum kapsamında, atölye çalışması sürüyor.
  Sanatçılar, eski Doğumevi Hastanesi karşısındaki alanda heykel çalışmaları yapıyor.
Yurtdışından ve yurtiçinden 11 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu, 17 Haziran tarihine kadar devam edecek.
Ortaya çıkan eserler İskenderun Belediyesine hibe edilerek, sürekli İskenderun’da, şehrin değişik yerlerinde sergilenecek.
  İskenderun’un görünümüne farklı bir perspektif kazandırmak, toplumda sanat ile ilgili farkındalık yaratmak amaçlanan İskenderun Uluslar arası Heykel Sempozyumu, sanatçılar Almanya’dan Norbert Jager, Gürcistan’dan İvane Malkhaz Tsıskadze, İspanya’dan Amancio Gonzalez Andres, Fransa’dan Nicolae Fleıssıg, Romanya’dan George Sorin Purcaru, ülkemizden Kemal Tufan, Özgür Özberkan, Ferit Özşen, Serdar Kaynak, Nesrin Karacan, E.Berika İpekbayrak’ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet