Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MHP Grup Başkanvekili Vural Reyhanlı'da

Oktay Vural, 'Hangi siyasi parti olursa olsun hep birlikte Suriye konusunda bu milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz' dedi.

Gündem   A+a-

 
 Haberler.com'un haberine göre  Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde incelemelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Hangi siyasi parti olursa olsun hep birlikte Suriye konusunda bu milletin menfaatini düşünen bir politikada bütünleşmeliyiz" dedi.
 
  Vural, Reyhanlı'da partisinin ilçe binasında yaptığı açıklamada, bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi. Terörün amacına ulaşmaması için her türlü provokasyona karşı çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Vural, "Unutmayalım ki bize sıkılan kurşunların, atılan bombaların, bu bombaları atanların birtakım siyasi amaçları vardır. Bu siyasi amaçlar doğrultusunda uygulamak istedikleri politikalara karşı birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz.
 
  Komplo ve provokasyon karşısında dikkatli olmalıyız. Milletimizin bu konuda duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan belgelerle, Suriye'deki çatışmanın tarafları olanların ve Türkiye'nin de onları desteklediği dikkate alınarak birtakım bombalı araçların Türkiye'de bir eylem yapmak üzere hazırlandığına ilişkin girişimler vardıysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tuzağa düşmemelidir. Bu gelişmelerin, bu istihbarat zafiyetinin hükümet tarafından giderilemeyeceğini, bu çerçevede TBMM'nin konuya el atması gerektiğini ifade ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bunun takipçisi olacağız" dedi.
 
  Vural, Türkiye'nin Suriye'deki iç savaşın tarafı haline gelmemesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla hem Türkiye'de açılım adı altında terör örgütü PKK'nın siyasal amaçlarını meşrulaştırılmasına yönelik süreç hem de dış politikada Suriye'deki çatışmanın taraflarının birini destekliyor pozisyonuna düşmek, Türkiye'nin menfaatlerine ve manevi değerlerine aykırıdır" diye konuştu.
 
  Vural, açıklamalarının ardından ikinci patlamanın meydana geldiği PTT binası önünde incelemelerde bulunarak, esnafa ve Şamlıoğlu, Karaca, Kırar, İri, Yumuşak, Okyay ve Basık ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş